İl Müftüsü Biçer Tesettür Tarz Değil Farzdır İl Müftüsü Biçer Tesettür Tarz Değil Farzdır

İlçede  eğitim camiasında heyecanlı bir gün yaşandı. İlk defa düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), yüzlerce öğrencinin katılımıyla Süleyman Demirel Üniversitesi Yalvaç Kılıçarslan Yerleşkesinde gerçekleştirildi. Öğrenciler, sabahın erken saatlerinden itibaren sınav merkezlerine akın etti. İlçe genelinde belirlenen sınav merkezlerinde, titiz güvenlik önlemleri altında saat 10.15'te sınav süreci başladı.
Sınavın sonuna kadar kalan adaylar, 2 saat 45 dakika boyunca Türkçe, sosyal bilimler, temel matematik ve fen bilimlerinden 120 soruya yanıt vermek için çabaladı. Yaklaşık 1 milyon kişinin görev aldığı sınavda adaylara Türkçeden 40, sosyal bilimlerden 20, temel matematikten 40, fen bilimlerinden 20 soru soruldu. Toplam 120 sorunun yer aldığı sınavda süre 165 dakikaydı. YKS’nin ilk oturumu olan TYT saat 13.00'te sona erdi.
YKS sınavına hazırlanan öğrenciler, uzun ve yoğun bir süreçten geçerek büyük bir azimle çalıştılar. Öğrencilerin sınav öncesindeki heyecanı ve motivasyonu, ilçede hissedilir düzeydeydi. Sınavın sona ermesiyle, sınavdan erken çıkan öğrencilerin yorgun ama umut dolu bakışları dikkat çekti.
Sınav sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ali Aydınlı isimli öğrenci; sınav sorularını beklediğinden daha kolay bulduğunu belirterek, "Sınav çok güzel geçti. Sorular beklediğim gibiydi. Bence çalışan herkes karşılığını alıyor bu sınavların. Bana göre sözel kısım daha kolaydı," dedi. YKS sınavının bu yıl ilk kez Yalvaç’ta yapılmasından da son derece mutlu olduğunu vurgulayan Aydınlı, "Böyle olması tabii ki daha iyi oldu. Ulaşım açısından da güzeldi. Yalvaç’ta bu sınavın yapılması biz öğrencileri çok memnun etti," diye konuştu.
İlk oturumu geride bırakan adaylar, AYT ve YDT oturumlarına ilişkin son kontrollerini yapıyor. YKS oturumları yarın düzenlenecek AYT ve YDT oturumlarıyla devam edecek.
Sınavın düzenlenmesinde emeği geçen tüm yetkililere teşekkürlerin sunulduğu bir ortamda, öğrencilerin gelecekleri adına umutlu bir atmosfer hakimdi. İlçemizde ilk kez düzenlenen YKS sınavı, eğitim alanında yeni bir dönemin başlangıcını temsil ettiği için büyük önem taşıyor.

Kaynak: Haber Merkezi