Trabzon’da görülen bir boşanma davasında, eşinin özel hayatını ve aile içindeki meseleleri yakın çevresine anlattığı belirtilen erkek hakkında Yargıtay’dan dikkat çeken karar çıktı. Yargıtay, aile mahremiyetini ihlal eden ve eşinin dedikodusunu yapan erkeği boşanma davasında tam kusurlu buldu.
Boşanma davasına konu olan dosyada, erkeğin ailevi meseleleri çevresindeki kişilerle paylaştığı, eşinin özel hayatı hakkında dedikodu yaptığı, ortak konutun ihtiyaçlarını karşılamadığı ve eşine hakaret ettiği belirtildi.
Bölge Adliye Mahkemesi Kadını Kusurlu Buldu
Çiftin boşanma sürecinde yaşanan olayların ardından aynı evde yaşamaya devam etmesi, Bölge Adliye Mahkemesi tarafından “affetme” olarak değerlendirildi.
Bu gerekçeyle kadın eşin tam kusurlu olduğuna karar verildi.
Yargıtay Kararı Bozdu
Dosyanın Yargıtay’a taşınmasının ardından ise farklı bir değerlendirme yapıldı.
Yargıtay, erkeğin eşinin özel hayatını ve ailevi meselelerini yakın çevresine anlatmasını, dedikodu yapmasını, ortak konutun ihtiyaçlarını karşılamamasını ve hakaretlerini kusur olarak değerlendirdi.
Yüksek Mahkeme, erkeği boşanma davasında tam kusurlu buldu. Yargıtay, Bölge Adliye Mahkemesi’nin kararını bozarak kadının açtığı boşanma davasının kabul edilmesi gerektiğine hükmetti.
Kararla birlikte, aile mahremiyetinin ihlal edilmesi ve eşin özel hayatına ilişkin bilgilerin çevreyle paylaşılması, boşanma davasında kusur değerlendirmesinde bir kez daha gündeme gelmiş oldu.




