Ancak yatırım yaparken yüksek kazanç sağlanabilse de para kayıpları yaşanması da olası. Bu noktada, ünlü ekonomistlerin görüşleri büyük önem taşıyor. Uzman isim İslam Memiş, yatırımcılara büyük kazanç sağlayacak yatırım aracını açıkladı.

Son günlerde borsa ve mevduat faizlerinde değer kaybı yaşanıyor. Mevduat faizleri yüzde 55 seviyelerinden yüzde 50 seviyelerine kadar gerilerken, Borsa İstanbul (BİST) 100 endeksi de son kapanışta 10 bin 139 seviyesine düştü. Bu durum, yatırımcıları tedirgin etmeye başladı ve alternatif yatırım araçları arayışına yöneltti. İslam Memiş'in açıklamaları bu noktada dikkat çekiyor.

Memiş: "Borsa Düşmeye Devam Edecek"

Borsa tarafında yaşanan düşüşü değerlendiren Memiş, bu düşüşün süreceğini belirtti. "9 bin 800, 9 bin 600 ve 9 bin 400 seviyelerine kadar düşebilir. Yukarı tarafta 12 bin puan seviyesiyle alakalı yılın ikinci yarısında bir alan var. Ancak teknik olarak o sağlıklı yükselişlerin olabilmesi için sağlıklı düşüşlerin o destek seviyelerine geri çekilmesi gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Güçlendirmelerde Skandal! Isparta Valiliği Soruşturma Başlattı Güçlendirmelerde Skandal! Isparta Valiliği Soruşturma Başlattı

"2024 Yılında Çok Kazandıracak"

Borsa tarafında sabırlı olunması gerektiğini vurgulayan Memiş, orta ve uzun vadede yatırım yapanların kazanmaya devam edeceğini söyledi. Memiş, 2024 yılının şampiyon yatırım aracını da açıkladı. "Dolarla gümüş almak için güzel bir hafta olacak. Yılın ilk yarısında şampiyon kimdi? Gümüş. İkinci yarısında yeni şampiyon kim olacak? Gümüş olacak. At kenara unut. 37 lira beklentisi var. 2024 yılının şampiyonu gümüş olacak. Gümüşü elinde tutan ve bekleten arkadaşlarımıza tekrar tebrik ediyorum" dedi.

Memiş'in açıklamaları, yatırımcıların dikkatini gümüşe çevirdi. Özellikle borsa ve mevduat faizlerindeki düşüşten etkilenen yatırımcılar için gümüş, yeni yılda cazip bir yatırım aracı olarak öne çıkıyor

Kaynak: Haber Merkezi