Isparta’nın en eski esnaflarından olup, 55 yıldır bıçakçılık mesleğini sürdüren Abdullah Avcu, mesleğe 10 yaşında çırak olarak başladığını belirterek, bıçaklarının hem profesyonel hem de ev kullanıcıları tarafından tercih edildiğini söyledi.

8371Bc91 8663 4C95 89F2 3500E1C54F49

SDÜ öğrencilerinden anlamlı etkinlik
SDÜ öğrencilerinden anlamlı etkinlik
İçeriği Görüntüle

İşlerin gün geçtikçe azaldığını belirten Avcu, “ Temiz ve sağlıklı bıçak bileme işlemi emek istiyor. Şu an bıçak bilemeye her ne kadar talep gösterilmese de bizler, işimizi en iyi şekilde yapıp, bıçak bilemeciliğinin ustalığını gelecek nesillere aktarmaya çalışıyoruz ancak teknoloji o kadar gelişti ve makineleşme o kadar yaygınlaştı ki bıçak bilemeciliği artık neredeyse tarihe karışıyor. Isparta’nın son bileme zanaatkârları olarak bu duruma yapabileceğimiz hiçbir şey kalmadı. Tek yaptığımız şey artık önümüze gelen işlerimizi en iyi şekilde yapıp gidebildiği yere kadar zanaatımızı korumak” dedi.

18970455 233E 49E3 A12B Be15D7C532Ad75B7Ab6E A8C6 47Fc Afd8 0B89A7C52175442Ee1B5 3276 4E3C A18D 8C7Bc65Bd444

Muhabir: Afşın Topçu