Isparta’nın en eski esnaflarından olup, 55 yıldır bıçakçılık mesleğini sürdüren Abdullah Avcu, mesleğe 10 yaşında çırak olarak başladığını belirterek, bıçaklarının hem profesyonel hem de ev kullanıcıları tarafından tercih edildiğini söyledi.

İşlerin gün geçtikçe azaldığını belirten Avcu, “ Temiz ve sağlıklı bıçak bileme işlemi emek istiyor. Şu an bıçak bilemeye her ne kadar talep gösterilmese de bizler, işimizi en iyi şekilde yapıp, bıçak bilemeciliğinin ustalığını gelecek nesillere aktarmaya çalışıyoruz ancak teknoloji o kadar gelişti ve makineleşme o kadar yaygınlaştı ki bıçak bilemeciliği artık neredeyse tarihe karışıyor. Isparta’nın son bileme zanaatkârları olarak bu duruma yapabileceğimiz hiçbir şey kalmadı. Tek yaptığımız şey artık önümüze gelen işlerimizi en iyi şekilde yapıp gidebildiği yere kadar zanaatımızı korumak” dedi.







