Saygıdeğer okuyucularım. Konumun başlığını okuyunca tüylerinizin ürpereceğini ve sizi düşünceye sevkedeceğini hissettim. Nasıl oluyorda uhravi alemin en korkunç işkence yatağı,ızdırap çemberi, dünyada yetişen bir tutam ot onun kıvılcımı,parçası olabiliyor? Bu konuyu musadenizle biraz açmak istiyorum.

1- Cehennem deyince ilk aklımıza gelen kıvılcımlar (ateş)  

Sigaramızı yakmadan,İçimize çekmeden içtiğimiz farkedilmez aynaya dikkatlice bakarsanız her çekişte kıvılcımların parladığını farkedeceksiniz.

2-Cehennem de ruhumuzu daraltacak duman maalesef sigarada da var.

3-Cehennem de istenmiyen pis kokular sigaranın özünde,yüzünde de mevcut gül kokusuyla,tütün kokusu eşit olabilir mi? . Konuyu biraz daha açarak birinci bölümü kısaca özetleyelim.Dünyada binlerce hektar ormanlarımız yanıyor buna ilaveten araçlar,fabrikalar,iş yerleri, ahşap ev,arazi, daire yangınlarının yüzde yetmişbeşi sigaradan kaynaklandığı yayın,basın organların da  şeffafca duyruluyor.Yanan yerlerin içinde binlerce canlı da telef olmaktadır.

Bir tutam ot parçasını cehennem gibi kükreterek sağlığımızı,varlığımızı, birliğimizi,dirliğimizi tehlikeye atmıyormuyuz? Yaradanın biz kulları, canlılar için yarattığı bunca vitaminli gıdalar varken acaba neden pisliği yudumluyoruz.

İkinci bölümdeki duman,üçüncü bölümde ki hazmedemediğimiz pis kokular çevremizi kuşatıp ruhumuzu daraltmıyor mu? miğdemizi karıştırıp boşaltmıyor mu? Kış günleri bir şehire tepeden baktığımız da sis,dumandan evleri göremiyoruz.,araçlar dan da istenmiyen pis kokular ekzoz dan yayılıyor.

Tiryaki olanların ciğerleri,gırtlak boruları kurum içindedir, bizlerde onların yanın da pasif içici durumuna düşüyoruz.Son denemde kanser hastalığından artan ölümlerin yüzde seksanbeşinin alkolden,tütün mamüllerinden olduğunu duyduk. Saygıdeğer okuyucularım uykusuzluk,halsizlik,öksürük,hapşırık v.s gibi rahatsızlıkların nedeni sigaradır.Vatana da,millete de çok zararı vardır.

El ayağın,kol bacağın kesilmesi sesin kısılması,gırtlağın delinmesi üzücüdür.

Bu konuyu farklı boyutlarda bildiğim, kadarıyla anlatmak istiyorum. Çünkü...

Mimarlar aşure  etkinliğinde buluştu Mimarlar aşure etkinliğinde buluştu

DUMANINDAN KAÇIYORUM,

NEFRETİMİ SAÇIYORUM,

HAKKA AVUÇ AÇIYORUM,

BEN SİGARA DÜŞMANIYIM.

DUMANI PERDEYİ  İSLER,

İZMARİT ÇEVREYİ PİSLER,

KÜLLERİ TABLAYI BESLER,

İĞRENÇ BİR PİSLİK SİGARA.

Sigara gerçekten cehennemin bir parçasıdır. Sağlığa,varlığa,kıscasızı pembe dünyamıza verdiği zararların,tahribatların sınırı çizilemez,ölçümü de

yapılamaz,hal böyleyken şuurumuza hakim olalım alkol,eroin,esrar,sigara içmeyelim,yanımızda ki içenleri de uyaralım bununla ilgili dernek çatışı altında

başlatmış olduğum kampanyayı da bir dahaki yazımda paylaşmayı umuyor..

Dünyamızı  ve ahiretimizi Cennetü alaya dönüştürelim diyorum,selamlar size.

Türkiye İlasam Isparta il temsilcisi ( [email protected])

Editör: Özge Çelik