Geçen hafta içerisinde bu köşeden yazdığım, “MHP grubunda neler oluyor?” başlıklı yazımdan sonra bir çok olumlu tepki aldım. Hatta şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki, olumsuz hiçbir tepki almadım.

***

            Bugün buradan şok bir bilgiyi sizlerle kısıtlı olarak paylaşacağım. Şu anda kısıtlı paylaşmak zorundayım çünkü bu bilgiyi bizzat konunun muhataplarının kamuoyuna açıklamasını istiyorum.

***

            Aldığım bilgilere göre; bundan 3-4 ay önce MHP’li bir belediye meclis üyesi MHP Genel Merkezi’ne giderek, bir Genel Başkan Yardımcısı’na bazı şikayetlerde bulunmuş. O Genel Başkan Yardımcısı’nın da adını merak edenlere açıklayabilirim. MHP’li Belediye Meclis Üyesi, söz konusu Genel Başkan Yardımcısı’na başta MHP İl Başkanı İsa Yalçın ve MHP Milletvekili Nevzat Korkmaz olmak üzere birkaç meclis üyesi arkadaşını şikayet etmiş. O Genel Başkan Yardımcısı da, şikayetçi meclis üyesini dinledikten sonra odadan çıkartmış.

***

            MHP İl Başkanı İsa Yalçın bu olayı duyduktan sonra beraberinde şikayet edilen birkaç meclis üyesi ile birlikte Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ile 3 saate yakın bir toplantı düzenlemişler. İl Başkanı Yalçın, Başkan Günaydın’dan, Genel Merkeze gidip kendisini şikayet eden meclis üyesinin istifasını istemiş.

***

            Aktarabileceğim bilgiler şimdilik bu kadar. MHP, şu anda, sonradan partiye girmiş, seçimlerden hemen önce, sadece ‘mecburiyetten’ dolayı partiye üye olmuş bu meclis üyesinin yaptığı ‘şikayetle’ çalkalanıyor. MHP, Rahmetli Başbuğ Alparslan Türkeş’in koyduğu törelerle yönetilen, kendine has katı kuralları olan, ‘teşkilat’ ve ‘lidere’ tam bağımlılığın ön plana çıktığı bir parti.

***

            Böyle bir partide, bu tür bir olayın yaşanması elbette normal değil. Buradan MHP İl Başkanı İsa Yalçın’a sesleniyorum;

***

Sizi Genel Başkan Yardımcısı’na kadar şikayet eden meclis üyesinin ismini açıklayın.

 

GÖKGÖZ BALAMAN'I NEDEN SAVUNAMIYOR?

             Belediye Meclisi’nin Nisan ayı olağan toplantısında, Isparta Belediyesi’nin ‘2009 yılı faaliyet raporu’ görüşüldü. Bu görüşmeler esnasında muhalefette bulunan meclis üyeleri mevcut yönetimi eleştirdiler. MHP’li Meclis Üyesi ve Başkan Yardımcısı Uğur Bestelci ise eski yönetimi, yapılan temizlik ihaleleri, işçi alımları ve makam arabaları satın alınması konusunda çok sert sözlerle eleştirdi.

***

            Bestelci, geçmiş döneme göre temizlik ihalelerinden 5 milyon TL kar elde ettiklerini, Balaman’ın makam arabası olarak 2 tane minibüs yaptırttığını ancak beğenmediğini daha sonra ise aylığı 4 bin TL’den makam arabası kiraladığını söyledi. İşçi alımlarında ise, Balaman’ın yaptığı ihalenin 250 kişilik olduğunu ancak işe 413 kişinin alındığını söyleyen Bestelci, “Göreve geldiğimizde, belediyede hiçbir kaydı olmayan ancak 2 aydır çalışan insanlarla karşılaştık” dedi.

***

            Belediye Meclis Üyesi olan ayrıca AKP İl Başkanlığı görevi de bulunan Mehmet Uğur Gökgöz’ün, Cuma günkü meclis toplantısında yaptığı konuşmayı dinleyince kulaklarıma inanamadım. Gökgöz, “Geçmişten bize ne? Geçmiş geçmişte kaldı. Şimdi yeni şeyler söylemek lazım” dedi.

            Bunu söyleyen AKP’li bir Belediye Meclis üyesi olmasının da dışında AKP’nin, yani Hasan Balaman’ın partisinin İl Başkanı. Bu konuşmayı yapan İl Başkanı, şimdi “bize ne” dediği Hasan Balaman’ın listesinden belediye meclis üyesi seçildi. Şimdi savunmaktan imtina ettiği veya savunamadığı Balaman ile meydan meydan dolaşıp seçim çalışmaları yaptı. Balaman kazansaydı baş köşeye de bu arkadaş oturacaktı.

***

            Her dönem gelen ve giden Belediye Başkanları hakkında laflar söylenir, siyaset yapılır. Ancak ben hayatımda ilk defa, kendi partisinden belediye başkanlığı yapmış bir insan hakkında laflar söylenirken bir il başkanının ‘bize ne’ dediğini duydum. AKP İl Başkanı Uğur Gökgöz ya Balaman’ı savunmak istemiyor veya savunacak bir şey bulamıyor.

***

            Belediye seçimleri biteli 1 yıl 14 gün oldu. Bu süre zarfında ve hala eski Belediye Başkanı Hasan Balaman hakkında türlü belgeler ortaya çıkıyor. Balaman ile ilgili her gün yeni bir iddia ortaya atılıyor. Yani, Balaman ile ilgili eleştiriler sadece belediye meclis toplantılarında olmuyor.

***

            Daha önce bu köşeden sormuştum, tekrar sorayım; AKP İl Başkanı Uğur Gökgöz, kendi partisinden Belediye Başkanlığı yapan, kendisinin de arkasında dolaşıp, listesinde yer alıp seçim çalışması yaptığı bir insanı neden savunmaz veya savunamaz?

***

            AKP İl Başkanı Mehmet Uğur Gökgöz’ün şu anda yapması gereken 2 seçenek var:

            BİR: ‘Bize ne’ diyeceğine, çıkacak aslanlar gibi Hasan Balaman’ı savunacak. Öyle ‘elinde belge olan savcılığa gitsin’ diye ucuz kahramanlık gösterileri yapmayacak.

            İKİ: Eğer Hasan Balaman’ı savunamıyorsa, “Hasan Balaman AKP’ye zarar vermekte, partiyi yıpratmakta” diyerek partiden ihraç edecek.

***

            Son bir not: Bunların hiç birisine de AKP İl Başkanı Uğur Gökgöz yapamaz.