TFF tarafından 2010 yılından beri uygulanmaya başlayan BAL (Bölgesel amatör lig) maçları için gruplar yavaş yavaş belli olmaya başladı.

                Edinilen bilgilere göre, 79  ilden toplam 169 takımın katılacağı,  14. Sezon bal ligi maçları muhtemelen 14-15 EKİM 2023’te başlatılacak. Ve 12 grup halinde maçlar oynatılacak.

                BAL ligindeki tek temsilcimiz Keçiborlu Belediyespor, EGE GRUBUNDA yer alacak ve Aydın Manşet gazetesine göre, 5. Gurupta Didim belediyespor-Sökespor-İncirliova Belediyespor-Irlıganlıspor-Sarayköyspor-Yeşil Çivril belediyespor-Ermaş Muğlaspor-Yatağanspor-Kumluca belediyespor-Kırkgöz döşemealtı belediye gençlik spor-Manavgat belediyespor-Sivaslı Belediyespor-Burdur Maküsporla mücadele edecek.

Eğirdir'de Korkunç Kaza: Karavan Şarampole Yuvarlandı Eğirdir'de Korkunç Kaza: Karavan Şarampole Yuvarlandı

                5. Gurubun  bu sezon güçlü takımlardan oluştuğu ve Akdeniz bölgesi takımlarının ege bölgesi takımlarıyla şampiyonluk için kıyasıya mücadele vereceği belirtiliyor.

                BAL LİGİ 9. Gurubunda ise Van-Hakkari-Şırnak-Siirt-Bitlis-Muş-Batman-Mardin ve Diyarbakır takımlarından oluşuyor.

                Öte yandan TFF tarafından belirlenen guruplardan sonra önümüzdeki günlerde fikstür çekimi yapılacağı ve 12 gurubun birinci olan takımların  bu sezon direkt olarak 3. Lige çıkarılacağı kaydediliyor.

                TFF bu sezonda  da   BAL   mensubu her takımın 24 oyuncusu  ve 1 teknik adam için yaptırılacak sezonluk ferdi kaza sigortasını  karşılayıp verilen destek miktarı 35 bin liraya ulaşacak.

(NOT: Resimler geçen sezonki Keçiborlu Belediyespor-Kumluca belediyespor  açılış )maçından ve ilk penaltı golü) /Sedat Cican