Halkbank iki yıl faizsiz kredi imkanını duyurdu. Toplamda 60 ay vade ile finansman desteği sağlanacak. İşte kredi ile ilgili tüm detaylar…

Halkbank KOSGEB kredisi

Halkbank KOSGEB işbirliği ile birlikte yeni bir kredi kampanyasını duyurdu. Başvuru süreci başladı. Yüz binlerce vatandaş yararlanıyor. Kredinin toplam tutar ise 375.000 TL olarak belirlendi. Kredi faizi şekilde verilecek. Destek kredisi adına tüm detaylar Halkbank resmi web sitesi üzerinden açıklandı.

Dolar kuru o tarihte 40 lirayı aşacak Dolar kuru o tarihte 40 lirayı aşacak

Halkbank yeni kredi imkanı

Halkbank KOSGEB işbirliği kapsamında paylaştı faizsiz promosyon kredisi ile birlikte girişimcilerine destek olacak. Küçük ve orta ölçekli olan işletmelere önemli bir destek sağlanacak. Toplam kredi tutarı 375.000 TL olacak.

Promosyon kredisi ilk iki sene boyunca geri ödemesiz bir faiz şekilde verilecek. Bu da vatandaşların geri ödemesi adına önemli bir avantaj olarak dikkat çekiyor. Borçlunun işlerini genişletmesi ve yeni yatırımlar yapması konusunda bir şekilde desteklenecek.

Kredi ana borcu açıklandı

Kredinin ana borcu ise 375.000 TL şeklinde belirlendi. Bu tutar üzerine herhangi bir faiz uygulanmayacak. İlk iki yıllık geri ödeme süresinin ardından anapara boyunca istenilen süre içerisinde taksitler halinde ödenecek.

İki yıl geri ödeme döneminin sonunda kalan 60 aylık taksitler ise şu şekilde hesaplanıyor; aylık taksit = anapara/ 60 ay = 6250 TL

Bu hesaplama ile borç 60 ay boyunca eşit taksitler ile ödenecek. Toplamda 375.000 TL’lik ana para borcunu ayda 6250 TL şeklinde ödeyecek.

375.000 TL’lik kredi kimler alacak?

375.000 TL tutarındaki faizsiz krediyi Halkbank orta ve küçük işletmelerin finansmanlarını sağlamak adına verecek. Bu şekilde işletmeler istihdamlarını artırıp uluslararası piyasada rekabet edebilecek. Başvurular banka üzerinden alınacak.