O Kavşakta "Kaza" Dönemi Bitiyor!
O Kavşakta "Kaza" Dönemi Bitiyor!
İçeriği Görüntüle

Isparta İl Emniyet Müdürlüğü, 05-11 Nisan 2026 tarihleri arasında il genelindeki polis sorumluluk bölgelerinde gerçekleştirdiği denetimlerin sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Kentin huzur ve güven ortamını korumak amacıyla 7/24 esasına göre yürütülen çalışmalarda çarpıcı rakamlara ulaşıldı.

Ekiplerin hafta boyunca gerçekleştirdiği GBT (Genel Bilgi Toplama) kontrollerinde toplam 35.564 şahıs sorgulandı. Yapılan bu titiz çalışmalar sonucunda, çeşitli suçlardan dolayı haklarında yakalama kararı bulunan 40 aranan şahıs kıskıvrak yakalanarak adli makamlara sevk edildi.

Trafik ve asayiş ekiplerinin koordineli yürüttüğü yol uygulamalarında ise 23.035 araç durdurularak kontrol edildi. Araçların evrak eksiklikleri, trafik kurallarına uyumları ve asayiş yönünden uygunlukları tek tek incelendi. Yapılan aramalarda ayrıca 1 adet ruhsatsız silah ele geçirilerek muhafaza altına alındı.

Isparta Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak, suç işleme amacındaki şahısları caydırmak amacıyla denetimlerin kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı. Özellikle şehrin giriş ve çıkış noktaları ile kalabalık meydanlarda emniyet güçlerinin varlığının hissedilmeye devam edeceği belirtildi.

Muhabir: Emel Topuz