Isparta’da av yasağının sona ermesiyle birlikte balık tezgahlarında hareketlilik başladı. Yeni sezonla birlikte balık çeşitleri tezgahlarda yerini alırken, balık işletmecisi Mustafa Dal, bu yıl balığın bol olduğunu ancak hava sıcaklıklarının halen yüksek seyretmesi nedeniyle vatandaşların balığa ilgisinin beklenen seviyede olmadığını belirtti.

Palamuttt

BALIK BOL, İŞLER İSTENEN SEVİYEDE DEĞİL

Balık sezonunun başlamasıyla birlikte özellikle palamut ve sardalyanın bol olduğunu ifade eden Mustafa Dal, havaların henüz yeterince serinlememesinin satışları etkilediğini söyledi.

Dal, “Balık bol ama havalar daha serinlemediği için iş az. Önümüzdeki günlerde havaların serinlemesiyle birlikte balık fiyatlarının da daha düşük olacağını düşünüyoruz” dedi.

TEZGAHLARDA BALIK FİYATLARI

Mustafa Dal'ın verdiği bilgilere göre Isparta’daki balık tezgâhlarında fiyatlar balığın türüne göre değişiklik gösteriyor.

Palamut 150 TL, sazan 200-250 TL, sardalya 250 TL, çupra 550 TL, karides ise yaklaşık 600 TL seviyelerinde satışa sunuluyor.

Kaya levrek ve mercan gibi balıkların fiyatı ise 650-700 TL civarında değişirken, lidaki ve diğer balık çeşitlerinde de farklı fiyatlar uygulanıyor. Genel olarak tezgahlarda balık fiyatlarının 100 ila 570 TL arasında değiştiği belirtiliyor.

İki Köyde Yol Çilesi Sona Erdi! Asfalt ve Çizgiler Tamamlandı
İki Köyde Yol Çilesi Sona Erdi! Asfalt ve Çizgiler Tamamlandı
İçeriği Görüntüle

HAVALAR SERİNLEDİKÇE FİYATLAR DÜŞECEK

Balığın bol olmasına rağmen hava sıcaklıklarının geçmiş yıllara kıyasla halen yüksek seviyelerde olduğunu belirten Dal, havaların serinlemesiyle birlikte vatandaşların balığa olan ilgisinin artmasını ve fiyatların daha uygun seviyelere gelmesini beklediklerini ifade etti.

Yeni sezonun özellikle palamut ve sardalya açısından bereketli geçtiğini belirten Dal, önümüzdeki günlerde tezgahlardaki bolluğun fiyatlara da yansımasını beklediklerini söyledi.

Muhabir: Tuğba SEREL