Isparta Şükrü-1Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, bugüne kadar yapılan denetimlerde şehirde gıda sektöründe hizmet veren işletmelerde büyük olumsuzluklarla karşılaşmadıklarını belirterek, “Vatandaşlarımıza Isparta’daki esnafımızın ürettiği gıdalardan rahatça istifade edebileceklerini ve bizlerin bu kontrolleri yaptığını bilmelerini istiyorum” dedi.

Türkiye genelinde son günlerde yaşanan gıda zehirlenmeleri sonrası Isparta Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, gıda denetimlerini sıklaştırdı. Denetimler kapsamında döner salonları, kasap ve restoran işletmelerinde denetimler gerçekleştirildi. Denetimlerde işletme sahiplerine işletmelerinde uymaları gereken kurallar bir kez daha anlatıldı. Isparta Belediyesi Zabıta Müdürü Adil Altuncu koordinesinde ve gıda mühendisleri eşliğinde yapılan denetimlerde eksiği olan işletme sahiplerine ise eksiklerinin giderilmesi noktasında uyarılar yapıldı.

Motosiklet Sürücüsü Dengesini Kaybederek Düştü
Motosiklet Sürücüsü Dengesini Kaybederek Düştü
İçeriği Görüntüle

Altuncu: “Herhangi bir olumsuzluk gözlemlemedik”

Isparta Belediyesi Zabıta Müdürü Adil Altuncu, gıda sektöründe hizmet veren işyerlerinde rutin olarak denetimler yaptıklarını belirterek, şikâyet olan konulara da anında müdahale ettiklerini söyledi. Altuncu, “Bugün yine şehrimizde döner salonu, kasap ve lokanta olarak faaliyet gösteren işyerlerine genel denetimlerimizi yaptık. İlimizde şu anda herhangi bir problemli işyeri olmadığını gözlemledik. Vatandaşlarımız da şikayetlerini 7 gün 24 saat zabıta müdürlüğümüze bildirebilirler. Sayın belediye başkanımızın direktifleri doğrultusunda kontrollerimize devam edeceğiz” dedi.

Başkan Başdeğirmen: “Ani denetimler yapıyoruz”

Denetimlerle ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, son günlerde farklı illerde gıda ile ilgili zehirlenmeler ve gıda sektöründe hizmet veren işyerlerindeki temizlik problemlerinin gündeme geldiğini hatırlattı. Bu yaşananların her vatandaşı üzdüğünü dile getiren Başkan Başdeğirmen, “Hepimiz gıda üreten yerlerin temiz ve sağlıklı olması, bizim de tereddüt etmeden yemek yiyebileceğimiz, gıda ürünlerini alabileceğimiz yerler olmasını ümit ediyoruz. Isparta Belediyesi olarak vazifelerimizden bir tanesi de bu tür işletmeleri inceleyerek vatandaşımızın hiçbir rahatsızlık duymayacağı şekilde işletmelerin çalışmalarını sağlamaktır. Bizler de yıllardır hiç ara vermeden rutin şekilde işletmelerimizin hepsine ani ziyaretlerle gece, sabah, öğlen yemek saatleri olsun denetimden geçiriyoruz. Temizliklerine bakıyoruz, mutfaklarına bakıyoruz, fırınların hamur karma bölgeleri, ürünleri koydukları yerler, yemeği ürettikleri kazan ve ocaklar gibi ne varsa tamamını detaylı bir şekilde gıda mühendislerimiz, zabıta müdürlüğümüz inceleyerek son derece dikkatli şekilde raporluyoruz. Esnafımıza buradan teşekkür etmek istiyorum. Gıdayla ilgili tostçular, dönerciler, lokantalar, kokoreççiler ve diğer gıda sektöründe hizmet veren işletmelerin olumsuzluklarıyla karşılaşmadık. Ufak tefek bazı uyarılarımız mutlaka oluyor” dedi.

“Rahatsız edici bir durumla karşılaşmadık”

Başkan Başdeğirmen, gıda ile ilgili bir ürünü hem pişmiş hem de pişmemiş şekilde alıp analiz yaptıklarını belirterek, “Bizim cihazlarımızın dışında yapılması gereken varsa analizleri başka yerlerde yaparak raporlarını alıyoruz. Sağlıksız bir şeyin üretiminin ve satılmasının olmaması için mücadele içerisindeyiz. Isparta’mızda vatandaşlarımızı bu tür olaylarla rahatsız edici bir durumla karşılaşmadık. Umarım bundan sonra da karşılaşmayız. Sadece bizim takip etmemiz yeterli değil, vatandaşlarımız da olumsuz gördüklerini bize bildiriyorlar. Biz de gidip o gereken bilgileri aktarıyoruz. İşletmelerimiz de gerekli ilgi, alaka ve saygıyı gösteriyorlar. Gıda ve zabıta ekiplerimize hassas davrandıkları için teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımıza Isparta’daki esnafımızın ürettiği gıdalardan rahatça istifade edebileceklerini ve bizlerin bu kontrolleri yaptığını söylemek istiyorum” ifadelerinde bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi