Isparta Şoförler, Otomobilciler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Mehmet Yücedağ ve yönetim kurulu üyeleri, ORMA Kamyoncular Birlik Başkanı Zekeriya Maden ile nakliyeci esnafını ziyaret etti. Ziyarette esnafla sohbet eden Başkan Yücedağ, her zaman birlik ve beraberlik içerisinde çalıştıklarını vurguladı.
Başkan Yücedağ, oda seçimlerinin 7 Ocak Çarşamba günü yapılacağını hatırlatarak, “Allah nasip ederse ve sizler de teveccüh ederseniz, bu görevi 4 yıl daha yürütmek için karşınıza çıktık. Ben sizleri temsil ediyorum. Odamızda yapılan her iş, şeffaflık ilkesiyle ve kanunlara uygun şekilde yürütülür,” dedi.

KAMYON GARAJI SÖZÜ YERİNE GETİRİLDİ
Göreve geldikleri dönemde dile getirdikleri kamyon garajı ihtiyacını yerine getirdiklerini hatırlatan Yücedağ, “2022 yılında sizlere söz verdiğimiz gibi 23 bin metrekare kamyon garajı çalışmalarını tamamladık. Bu alanı belediyeye devrettik ve belediye burayı kamyon garajı olarak yapıp kamyoncular kooperatifine verildi tüm esnafımızın kullanımına açıldı.” ifadelerini kullandı.
TÜRKİYE GENELİNDE AKARYAKITTA İNDİRİM ANLAŞMASI GELİYOR
Nakliyeci ve şoför esnafının en büyük giderlerinden birinin akaryakıt olduğuna dikkat çeken Başkan Yücedağ, Türkiye Şoförler Federasyonu’nun petrol bayileriyle tüm esnaflarımızı kapsayacak şekilde ülke çapında indirim anlaşması için çalıştığını yakın zamanda sonuçlanacağını belirtti.
“Türkiye’nin neresinde olursanız olun, eşit oranla indirimli yakıt alabileceksiniz. Biz burada yerel bir anlaşma yapsak yalnızca Isparta’yı kapsar. Bu durumda federasyonun sağlayacağı büyük indirimi alma imkânımız olmaz,” diye konuştu.

“KURTARICI” ELEŞTİRİLERİNE YANIT
Oda başkanlığına aday olan bazı isimlerin “kurtarıcı alınması gerektiği” yönündeki söylemlerine de değinen Yücedağ, “İçinizden yakın zamanda kurtarıcıya ihtiyacı olan oldu mu? Bir üyemizin Van’da ya da Diyarbakır’da arıza yaşadığında buradan çekici göndermemiz mümkün değil. Biz ne yapıyoruz? Üyemiz nerede kaldıysa orada anında çözüm üretiyoruz,” dedi.
ÜYELER KREDİYE SORUNSUZ ULAŞIYOR
Son olarak kredi konusuna değinen Başkan Yücedağ, “Kooperatife gelen her üyemizin ihtiyacı doğrultusunda işlemi yapılmıştır. ‘Geldim ama kredi alamadım’ diyen kimse yoktur. Ahmet Tural Başkanımız, başvuran şartları tutan her arkadaşımızın işini görmüştür,” diyerek sözlerini tamamladı.





