Isparta'nın Salı Pazarı, Kurban Bayramı öncesinde alışveriş yapmak isteyen vatandaşlarla dolup taştı. Kavurucu sıcaklıklara rağmen tezgahları gezen vatandaşlar, pazarın yoğunluğuna katkı sağladı. Ancak, yaşanan yoğunluğa karşılık alışveriş sönük kaldı.  Pazar esnafı, bayram havasının olmadığını, satışların beklentilerin altında kaldığını belirtti.

Pazarcılardan Mehmet Zobalı, satışlarda herhangi bir artış olmadığını aksine satışların bıçak gibi kesildiğini ifade etti. Zobalı, "Şu an satışlarda artış yok. Aksine bıçak gibi eksildi. Bu sıcakta kaç müşteri geldi. Pek çoğu zeytin almadan döndü. Aynı durum peynirler için de geçerli. Zeytinin fiyatları şu anda düşmüş durumda. En ucuz zeytin 100 lira, en pahalı zeytin 200 lira," dedi. Esnaf, sıcak hava ve ekonomik koşulların etkisiyle alışveriş yapan müşteri sayısının azaldığını vurguladı. Pazarda yaşanan bu durgunluk, esnafın bayram öncesi beklentilerini boşa çıkardı.

Akeso YAGİ: 70 Kilometreyi Bulan Menziliyle Isparta'da Stoklar Hızla Tükeniyor! Akeso YAGİ: 70 Kilometreyi Bulan Menziliyle Isparta'da Stoklar Hızla Tükeniyor!

Muhabir: Ali Rıza Cesur