Yalvaç Belediye Meclisi Şubat Ayı toplantısında, ilçede yaşanan su sıkıntısına dikkat çeken Yalvaç Belediye Başkanı Mustafa Kodal, sorunun çözülmesi için önemli adımlar attıklarını açıkladı.

Başkan Kodal, son günlerdeki su krizinin ardından yapılan sondaj çalışmasında tespit edilen suyun, şebekeye dahil edilmesi için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Su kaynağının tarihinin en düşük seviyesine indiğini vurgulayan Başkan Kodal, su sıkıntısını önlemek amacıyla gerekli adımların atıldığını ifade etti.

Meydan AVM Önünde Ceviz Ve Badem Fidanı Dağıtılacak Meydan AVM Önünde Ceviz Ve Badem Fidanı Dağıtılacak

Bunun yanında, su tasarrufu konusunda da önemli çalışmalar yapılacağını kaydetti. Başkan, mutfak ve banyolarda su tasarrufu sağlayan cihazların belediye tarafından temin edilerek abonelere ücretsiz dağıtılacağını duyurdu.

Ayrıca, yeni yapılacak binalarda yağmur suyu depolama sisteminin zorunlu hale getirileceğini belirtti.

Kaynak: HABER MERKEZİ