Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince illegal olarak üretimi yapılan ve kaçak yollarla temin edip satışa sunulan silahların ticaretinin engellenmesine yönelik başlatılan çalışmalar neticesinde;

04.01.2023 tarihinde Isparta ve Burdur illerinde toplam 10 farklı adrese eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonda yapılan aramalarda;

Eğirdir Gölü'nde Korkutan Manzara Eğirdir Gölü'nde Korkutan Manzara

- 9 Adet Ruhsatsız Tabanca,

- 17 Adet Ruhsatsız Tüfek,

- 10 Adet AK-47 Tüfek Fişeği,

- 244 Adet Çeşitli Çap ve Ebatlarda Fişek,

- 96 Adet Av Tüfeği Fişeği,

- 33 Adet Tabanca Şarjörü,

- 817 Adet Tabanca ve Tüfek Parçaları,

- 1 Adet Silah Yapımında Kullanılan Torna Makinesi,

Bir miktar Uyuşturucu Metamfetamin Maddesi ve 14 Adet Uyuşturucu Kullanma Aparatı ele geçirilmiştir.

         Ele geçen suç unsuru malzemelere el konularak, konu ile ilgili 17 şahsa işlem yapılmıştır. 05.01.2023 tarihinde mevcutlu olarak adli makamlara sevk edilen 4 şüpheli şahıstan 1 şüpheli şahsa adli kontrol şartı uygulanmış, 2 şüpheli şahıs savcılıktan serbest, 1 şüpheli şahıs ise TUTUKLANARAK Isparta Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir.

          Vatandaşlarımızın Huzur ve Güven ortamında yaşamalarını sağlamak, halkımızı suç ve suçludan korumak amacıyla Isparta İl Emniyet Müdürlüğü olarak alanda, uygulama noktalarında, okul çevrelerinde zaman mefhumu gözetmeksizin çalışmaktayız. Hedefimiz her zaman daha güvenli kent daha huzurlu yaşam.

Değerli vatandaşlarımızın 112 Acil Çağrı Merkezi Hattına ve 0.505.318 32 44 numaralı Whatsapp ve BİP tabanlı iletişim kanalımıza gösterdikleri ilgi ve alakaya teşekkür ediyoruz, iletilen her türlü talep ve bilginin bizler için değerli olduğunun  ve titizlikle takip edileceğinin bilinmesi hususunu Ispartalı hemşehrilerimizin bilgisine sunuyoruz.