İçişleri Bakanlığınca Yaz mevsiminin başlamasıyla birlikte  trafik yoğunluğunun olumsuz etkilerini en aza indirmek amacıyla trafik güvenliğinin sağlanmasına yönelik tedbir genelgesi yayınlandı. 

Buna göre tatil sezonunda özel taşıtlarla yapılan “seyahat sürelerinin ve mesafelerinin artacağının” dikkate alınması ve yapılan trafik denetimlerinde yüz yüze iletişim kurularak “dikkat dağınıklığı veya uykusuzluk hali” bulunan sürücülerin dinlendirilmesi sağlanacak.Yolcu otobüslerinin karışmış olduğu, ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarının 02.00 ¬08.00 saatleri arasında daha yoğun meydana geldiği dikkate alınarak özellikle 05.00-¬07.00 saatleri arasında şoförlerin araç dışına davet edilerek gerekli kontrollerin ve bilgilendirmelerin yapılması sağlanacak.

TUR taşımacılığıolarak tabir edilen ve bireysel veya sivil toplum örgütleri,dernekler, okul idareleri, tur şirketleri tarafından organize edilen gezi, tur, sportif ve kültürel faaliyetlereyönelik taşımacılıkta önemli bir artış olacağından, bu faaliyetleri yürüten araçlara yönelik “Etkin, Yoğun ve Sürekli” trafik denetimlerinin yapılacak.Şehirlerarası yolcu otobüslerinde emniyet kemeri kullanımına yönelik denetimlere ağırlık verilecek.

Sahte Plaka Takan Motosiklet Bağlandı Sahte Plaka Takan Motosiklet Bağlandı

Şehir içi güzergâhlarda  kavşaklarda  geçiş önceliği ve ışık ihlali gibi konular başta olmak üzere denetimlere ağırlık verilmesi ve denetimlerde hava araçlarının aktif olarak kullanılması sağlanacak. Mevsimlik tarım işçilerini taşıyan karayolu araçlarının 24.00¬-06.00 saatleri arasında şehirlerarası yolculuk yapmalarına izin verilmeyecek. Tarım işçilerinin tarla/bahçe ve benzeri yerlere nakilleri sırasında Karayolları Trafik Yönetmeliğinde belirtilen yolcu taşıma esaslarına uygun olmayan araç kasaları ile traktör römorklarında taşınmalarına müsaade edilmeyecek. Dinlenme tesisleri ve yol kenarlarında ürün satışı yapılan yerlerin önlerinde ve banket/emniyet şeritlerinde duraklama yapma/park etme ile yol kenarı tezgâhlarına bilgi yazılarının karayolu kenarlarında, işaret levhalarında ve karayolu sınır çizgisinin içerisinde (50 m) bulundurulmasına izin verilmeyecek.

Muhabir: Özge Çelik