. Burdur Valisi Tülay Baydar Bilgihan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Vali Yardımcısı Mustafa Kutlu ile kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri katıldı.
Toplantı, Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) çerçevesinde yürütülen çalışmaların değerlendirilmesi amacıyla yapıldı. Katılımcılar, afet senaryoları üzerinden çözüm ortaklarının görev ve sorumluluklarını masaya yatırdı.
“Hızlı müdahale ve güçlü koordinasyon şart”
Toplantıda, afet anında kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesi, müdahale kapasitesinin artırılması ve iş birliği süreçlerinin geliştirilmesi gerektiği vurgulandı. Ayrıca sahada etkin ve hızlı müdahale için alınması gereken tedbirler üzerinde duruldu.
Toplumsal farkındalık öne çıktı
Afetlere karşı yalnızca kurumların değil, vatandaşların da bilinçli olması gerektiğinin altı çizildi. Bu kapsamda, toplumsal farkındalığın artırılması ve halkın afetlere hazırlıklı hale getirilmesi için yapılacak çalışmalar gündeme geldi.
Planlar gözden geçirildi
İl genelinde yürütülen afet ve acil durum planlama çalışmaları gözden geçirilirken, mevcut uygulamaların geliştirilmesine yönelik öneriler de değerlendirildi.
Toplantının sonunda, Burdur’da afetlere karşı kurumlar arası iş birliğinin güçlendirilmesi ve koordinasyonun artırılması için ortak hareket edilmesi kararı alındı.




