Bu adımın amacı, annelerin çocuklarını 5-6 yaşına kadar daha rahat bir şekilde büyütmelerine olanak tanımak. AK Parti'nin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında ele alınan konuda doğum izni süresinin artırılması önerildi.

Toplantıda kadınların kariyerlerini sürdürmeleriyle birlikte çocuk yapmalarına yönelik desteklerin sağlanması görüşüldü. Bu destekler arasında doğum izni süresinin artırılması, yarı zamanlı çalışma imkânı, evden çalışma modelinin uygulanması ve annelerin esnek çalışma imkânları bulunuyor. Ayrıca annelerin kıdem boşluklarının bütçeden tamamlanması da gündeme alındı.

MKYK üyeleri, özellikle doğum sonrası izin sürelerinin artırılması gerektiğini vurguladılar. Bu kapsamda, kadınların çocuklarını büyütürken iş hayatına devam edebilmeleri için yeni düzenlemelerin yapılması ve buna kaynak ayrılması gerektiği ifade edildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bu adımlara yüzde yüz destek verdiklerini ve özel sektörün de sürece dahil edilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca kıdem tazminatına dikkat çeken Şimşek, özel sektöre de destek verileceğini vurguladı.

Mimarlar aşure  etkinliğinde buluştu Mimarlar aşure etkinliğinde buluştu

Haber Merkezi

Editör: Ali Rıza Cesur