Haber merkezimize gelen bir ihbarda, Isparta’da bazı cami imamlarının Diyanet İşleri Başkanlığında görevli oldukları halde; kendi isimleri fotoğrafları ve telefon numaralarının yazılı olduğu broşürlerle ticari umre organizasyonları düzenledikleri iddia edildi.

Vatandaşın gönderdiği o ihbar mesajı aynen şu şekilde:

“bu cami imamları diyanette görev de oldukları halde broşürlere kendi isimlerini telefonlarını resimlerini bastırarak ticaret yapıyorlar. Vergileri yok, ticari yerleri yok.. Bunlar nasıl bu işi yapabilirler? Ev ev, dükkan geziyorlar. Ortaklaşa umreci toplayıp para bölüşüyorlar. Bu hocaların asli görevi para için umreci ticareti yapıp para kazanmak mı? camilere cemaat kazandırmak cami görevlerini yürütmek mi?

20 gün Umre yapıyorlar maaşlarını alıyorlar. 1 lira masrafları yok. Bir de harcırah alıyorlar Cami imamlarımız din görevlilerimiz”.

İkinci El Araç Satışlarında Zorunlu Güvenli Ödeme Sistemi Başlıyor İkinci El Araç Satışlarında Zorunlu Güvenli Ödeme Sistemi Başlıyor

ISPARTA MÜFTÜLÜĞÜ NE CEVAP VERDİ?

Konuyla ilgili açıklama yapan Isparta Müftülüğü bu organizasyonun ticari bir organizasyon olmadığı, hocaların şahıslarına ya da herhangi bir şirkete maddi menfaat sağlamadıklarını, Türkiye Diyanet Vakfı’nın yapmış olduğu umre organizasyonuna daha fazla katılımcı bulunmak amacıyla bu tarz çalışmalar yaptıkları ifade edildi. /Nadir Öngören