İki aracın karıştığı kazalarda tutanak tutmak için vakit kaybı yaşanmayacak. E-Devlet mobil uygulaması üzerinden tutanak doldurmak hem zamandan tasarruf sağlayacak hem de işlemi daha hızlı bir şekilde tamamlamanıza olanak tanıyacak.

Sürücüler, iOS ve Android işletim sistemine sahip cep telefonlarına indirdikleri e-Devlet uygulaması üzerinden 'Kaza Tutanağı' ve 'Yeni Tutanak Oluştur' seçenekleri ile kayıtlarını oluşturabilecekler. Bu süreç, sigorta şirketlerini devreye sokmadan tamamlanabilecek.

Bayram tatili süresince trafik tedbirleri en üst düzeyde uygulanıyor Bayram tatili süresince trafik tedbirleri en üst düzeyde uygulanıyor

Ancak unutulmaması gereken bir nokta var: kaza zincirleme trafik kazası olmamalıdır. Bu durumda tutanak için hala kâğıt formu doldurmak gerekmektedir.

Kaza tutanağını e-Devlet üzerinden doldurmak için uygulamanızı güncellemeniz ve 'Kaza Tutanağı' hizmetini seçmeniz yeterli olacak. Ardından gerekli bilgileri girerek tutanağı oluşturabilirsiniz.

Bu yeni uygulama, kaza tutanağının dijital ortamda tutulmasını sağlayarak kağıt ve kalem arayışını sona erdiriyor. Artık araç içinde fazladan kaza tespit tutanağı bulundurma zorunluluğu da ortadan kalkıyor.

Kaza tutanağının e-Devlet üzerinden doldurulması, sürücülere büyük bir kolaylık sağlayacak. Zamandan ve işlem karmaşıklığından tasarruf ederek, kazaların çözüm sürecini hızlandıracak olan bu uygulama, günlük yaşamı daha da kolaylaştıracak. Bu da demek oluyor ki, güvenli sürüş ve kolay işlem için artık e-Devlet yanınızda.

Haber Merkezi

Editör: Ali Rıza Cesur