19.04.2024 Cuma günü Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (MAREM) Toplantı Salonunda Isparta Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Vural başkanlığında 20.02.2019 tarihli ve 30692 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "İçme – Kullanma Suyu Havzası Koruma Planı Hazırlanmasına Dair Usul Ve Esaslar Tebliği" gereği “Eğirdir Gölü özel hükümleri revizyonu kapsamında halkın katılımı” toplantısı düzenlendi.

Toplantıya Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Vural dışında, Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik başta olmak üzere Eğirdir Gölü çevresinde ki ilçelerin kaymakamları, Su Yönetimi Genel Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Yakup Karaaslan, İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Tuğrul, Eğirdir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Ünsal, İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Abdullah Borca, Isparta Ticaret Borsası Başkanı Hüdai Şahin, İlçe Tarım ve Orman Müdürleri, İSUBÜ ile Süleyman Demirel Üniversitesinden öğretim görevlileri, Ziraat Odası Başkanları, DSİ Yetkilileri, ilgili köy muhtarları, Sulama Kooperatifi başkanları ile çok sayıda konu paydaşı vatandaşımız katılım sağladı.

TL Mevduat Stopaj Oranları Yükseldi! Kazançlar Değişiyor TL Mevduat Stopaj Oranları Yükseldi! Kazançlar Değişiyor

Toplantı açılış konuşmaları Vali Yardımcımız Hasan Hüseyin Vural ve Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Yakup Karaaslan tarafından yapıldıktan sonra, İSUBU Ziraat Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Yusuf Uçar “ Kısıtlı Sulama Stratejileri”, MAREM Ziraat Yüksek Mühendisi Dr. Yusuf Demir “Meyve Ağaçlarının Sulanması” hakkında sunum yaptı.

Daha sonra Süleyman Demirel Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Dr. Meltem Kaçıkoç “Eğirdir Gölü Mevcut ve kurak durum su seviye değişimlerinin değerlendirilmesi” hakkında ki çalışması hakkında bilgi verdi. Son olarak Su Yönetimi Genel Müdürlüğü yetkilisi Çiğdem Özonat “ Eğirdir Gölü Özel Hükümlerinin Revizyonu “ hakkında bir sunu yaptı.

Bilgilendirme toplantısının ardından Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Vural başkanlığında ve moderatörlüklerini Genel Müdür Yardımcısı Yakup Karaaslan ve İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Tuğrul’un yaptığı bir panel düzenlendi. Panelde toplantıya katılan konu paydaşlarının Eğirdir Gölü Özel Hükümlerinin Revizyonu hakkında ki görüş ve soruları dinlenip, çözüm önerileriyle toplantı sonlandı.

Haber Merkezi