Bu veriler, emekli maaşlarına yapılacak zam oranını belirlemede kritik bir rol oynuyor. Yaklaşık 16 milyon emeklinin merakla beklediği zam düzenlemesine ilişkin formüller şekilleniyor. Ocak-Nisan dönemindeki enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla, Temmuz zammına dair ipuçları ortaya çıktı.

Emekli maaşlarında rakamlar yüzde 25'e işaret ediyor olsa da, son dönemde uygulanan emekliye refah payının ne olacağı merak konusu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere ekstra refah payı verilip verilmeyeceğine ilişkin henüz net bir açıklama yapmadı. Ancak, Temmuz ayını beklemek gerektiği ifade ediliyor.

Ekonomist Muhammet Bayram, emeklilere refah payı artışının önemine vurgu yaparak, enflasyonla mücadelede daha itidalli bir politika izlenmesi gerektiğini belirtiyor. Özellikle memur emeklilerinin hak ettiği maaş zammının SSK ve Bağ-Kur emeklilerine göre daha düşük olacağı tahmin ediliyor. Ancak, bu dönemde memur emeklilerinin lehine bir eşitleme yapılması bekleniyor.

Emekliye zamda hangi formülün devreye gireceği ve en düşük emekli maaşının ne kadar olacağı ise henüz netleşmedi. Ancak, Meclis'in yeni bir düzenleme yaparak refah payı ve en düşük emekli maaşı düzenlemesi yapması bekleniyor. Tüm bu gelişmelerin, emeklilerin gelecek maaşlarını belirlemede kritik bir rol oynayacağı düşünülüyor.

Mimarlar aşure  etkinliğinde buluştu Mimarlar aşure etkinliğinde buluştu

Haber Merkezi

Editör: Ali Rıza Cesur