Açılalı çok kısa bir süre geçmesine rağmen, Isparta’da yaşayanların tercihleri arasında ilk sıralara yerleşti Konak Restaurant. Yeni Adliye yakınındaki bu restaurantın müdürü Muhammet Murtaza Arpacı, iş hayatında sürekli dışarda yemek yemenin verdiği sonuçla Isparta halkına böyle bir mekan kazandırmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. ‘ne yediğiniz bizim için önemli’ sloganıyla yola çıkan işletme tüm yaş gruplarına özel sofralar kurmayı vaad ediyor. İşte o söyleşimiz:

SEKTÖRE SÜRÜKLEYEN ADIM ADIM İŞ HAYATI

 “12 Aralık 1978 Konya Ereğli doğumluyum. 10 Kasım 2002 tarihinde Isparta’ya askerlikten sonra geldim. Burada özel bir firmada 8 yıl müdürlük yaptım. Daha sonra Antalya, İstanbul ve yurt dışında çalıştım. Buralarda yine özel firmada yöneticilik yaptım. 6 yıl Manavgat’ta enerji firmasında yöneticilik yaptıktan sonra 2017 yılında Isparta’ya dönüş yaptım. Ailem burada olduğu için burada kalmaya karar verdim. Daha önce Adliye karşısında kokoreç dükkanımız vardı. Pandemi sürecinde bu işe devam ettik. En sonunda da sektörde ivme kazanmak için bu restaurantı devraldık.

YEMEKLERİ HEP DIŞARDA YEMEK ZORUNDA KALDIK

Yöneticilik yaptığımız süreçlerde hep dışarda yemek yedim. Bu nedenle lezzet, sunum ve diğer detayları iyice gözlemledim. Çok beğendiğim yerler oldu, beğenmediğim tatlar oldu. Küçük bir işletme sahibi olmak, lezzet sunmak hep hayalimizdi. Yemek yedikten sonra çay içmenin, kahve içmenin keyfine varmak önemliydi bizim için. Bunu vermek istedik.

YEMEĞİN KEYFİNİ ÇIKARMAK ÖNEMLİ

Bu nedenle yemekten sonra da çay, kahve ikramı yapıyoruz. O keyfi müşterim almış mı almamış mı bunu görerek hizmet veriyoruz. Yemek yemek, yemeğin keyfine varmak çok önemli bizim için. Restaurantlarda değişik lezzetleri sunmadan önce kendimiz, aile çevremiz ve yakınlarımıza tattırıyoruz. Varsa eksiklikleri gideriyor, ondan sonra menüye ekliyoruz. Yani biz lezzet ikram ediyoruz. Menüye koyduğumuz yemeği ya da tatlıyı, ‘O bugün yok, bunu kaldırdık’ deme şansımız yok.

KEBAP GRUPLARINA YOĞUN İLGİ

Isparta’daki diğer restaurantlardan farklı olarak testi kebabı koyduk, gül kebabımız var ve yoğurtlu kebabımız var. Yoğurtlu kebap, Eskişehir’in meşhur balaban kebabıdır.

BOL MEZE SERVİSİ

Mezeleri bol tutuyoruz. Önce göz doymalı sonra karın doysun. Çocukları düşündük ve onlar için küçük bir oyun alanı oluşturduk. Kalite ve hijyenden asla taviz vermiyoruz. A’dan Z’ye müşterilerimizin tüm rahatını düşünüyoruz. İbadet için mescidimiz mevcut.

ARALIKLI MASA DİZAYNI

Masalarımızın aralarını açık bırakıyoruz ki gelen müşterimiz rahat rahat yemeğini yesin, varsa sohbetini yapsın. İçerde sinevizyon salonumuz var. 35 kişiye kadar toplantı ve brifing yapılabiliyor. Kadınlar bu kapalı ve özel ortamda günlerini, toplantılarını yapabiliyor. 50 kişilik gruplarda hafta sonu özel kahvaltı verebiliyoruz.

KABUNE PİLAVI MENÜYE EKLENECEK

Yöreye özgü olarak birkaç aya kadar kabune pilavını, kebapların yanında sunmaya başlayacağız. Şehir dışından gelenlerin bu yönde çok talebi oluyor. Bu nedenle Isparta damak tadını sunmak için pilavların yenini artık Isparta usülü kabune pilavı alacak.

ETİN TERBİYESİ ÖNEMLİ

Konya’dan etli ekmeğimiz var. Etlerimizi özenle hazırlıyoruz, et terbiyesinde az baharat kullanmaya gayret ediyoruz.

Döviz Piyasasında TL Denge Kazanıyor Döviz Piyasasında TL Denge Kazanıyor

ÇOCUKLAR İÇİN ÖZEL MENÜLER

Aile ortamı için tüm imkanlarımız var. Çocuk menü için pizza, patates, anne köftesi yapıyoruz. Lahmacun, Konak Tepsi, karışık ızgaramız var.

ÖZEL ANLARI ÖZEL KILAN SOFRALAR KURULUYOR

Çiftler için özel masalar hazırlayabiliyoruz. Evlilik yıldönümü, doğum günü ya da evlilik teklifi gibi sürpriz sofralar da kurabiliyoruz. Müşterimizin özel anıları burada birikir.

Adres: Fatih Mahallesi 201. Cad. No:39 ISPARTA

Rezervasyon Telefon: 0 246 400 20 61

Kaynak: Kum Saati