Hem ev sahipleri hem de kiracılar artık maliye tarafından sıkı bir şekilde denetleniyor. Banka hesapları tek tek incelenmeye başlandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kira gelirlerinin doğru bir şekilde beyanda tutulmasını sağlamak amacıyla mülk sahiplerinin daha sağlıklı bir şekilde inceleneceğini belirtti. Kiralık olarak işyerinin tespit edilen adreslerinde fiili kontrollerin gerçekleştirileceği ifade edildi. Bu gelişmeyle birlikte, hem ev sahipleri hem de kiracılar arasındaki mesafe konusunda daha fazla şeffaflık ve muhafazanın sürdürülmesi hedefleniyor.

Bingöl, ev sahiplerini ve kiracıları uyararak 1-31 Mart arasında kayıtlı olanlar arasında ev sahiplerinin vergi dairelerine kira beyanlarını ödemelerini hatırlattı. Bingöl'ün paylaşımında şu ifadelere yer verildi:

“Aylık 500 lira ve üzerinde konut kiranızı bankadan/PTT’den yatırma zorunluluğunuz var. Eğer bu şekilde yatmazsanız, hem size hem de ev sahibine ayrı ayrı her ay için uygulanacak ceza 3.000 lira. Ancak, örneğin 10 milyon liraya bir daire alırsanız elden poşetle ödeme yapabilirsiniz."

Tavuk Fiyatlarındaki Artışa Ticaret Bakanlığından Müdahale Tavuk Fiyatlarındaki Artışa Ticaret Bakanlığından Müdahale

Haber Merkezi