Videoda, internetten yapılan alım-satım işlemlerinde dikkat edilmesi gereken hususlar vurgulandı.

Güçlendirmelerde Skandal! Isparta Valiliği Soruşturma Başlattı Güçlendirmelerde Skandal! Isparta Valiliği Soruşturma Başlattı

Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Ülkemizde 2. el araç ve ev almak için genellikle internetten araştırma yapılır. Ancak burada önemli olan güvenli sitelerden araştırma yapmak. Bununla birlikte tanımadığımız bir kişiye görmediğimiz bir araç veya ev için kaparo göndermekte çok riskli bir işlemdir. Bu yöntemle dolandırılan birçok vatandaşımız var. Dolandırılmamak için pazarlığı yüz yüze yapmalıyız. Alışverişi ise güvenli ödeme sistemleri üzerinden yaparak hem alıcı hem de satıcı için riski en aza indirmeliyiz” ifadelerine yer verildi.

Yayınlanan videoda, özellikle kaparo dolandırıcılığına dikkat çekilerek, internet üzerinden tanımadıkları kişilere para göndermemeleri konusunda vatandaşlar uyarıldı. Emniyet yetkilileri, alım-satım işlemlerinin yüz yüze ve güvenli ödeme sistemleri aracılığıyla yapılmasının önemine dikkat çekti.

Isparta İl Emniyet Müdürlüğü, vatandaşların bu tür dolandırıcılık olaylarına karşı daha bilinçli olmalarını sağlamak amacıyla bu tür bilgilendirme çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.

Haber Merkezi

Editör: Ali Rıza Cesur