TRİBÜN-2023-(HABER32)-5

PFDK. VE ARNAVUTKÖY CEZAYI, FENA KESTİ.

SEDAT CİCAN / 02.04.2023

Futbol, seyirci ve taraftarıyla güzel.

Taraftarın olmadığı bir maç, inanın tatsız-tuzsuz yemeğe benziyor. Bomboş ve sessiz statta oynanan maçı, birde yenilgiyle tamamladığınız an, moraller bozuluyor ve hafta sonunuz zehir oluyor.

Isparta 32 spor, 2. Lig beyaz gurubun 30. Haftasında seyircisinden mahrum oynadığı sadece yönetici ve basın mensuplarının izlediği maçta rakibi Kuzey Marmara A.Ş. Arnavutköy Belediye gençlikspora 1-2 yenilerek ateş hattının hemen üstünde yer aldı.

Beklenmeyen bu yenilgiyle, Play-off hesapları bir kenara bırakıldı ve kalan 8 hafta için ince ince başka hesaplar yapılmaya başlandı desek yalan olmaz…

Kardeşim, profesyonel bir müsabakada en az rakibin kadar koşacaksın, maça asılacaksın, kendi sahanızda oynamanın avantajını iyi kullanıp, puanlar kazanacaksınız. Pazar günkü maçta her iki takım çok koştu, iyi yoruldular ancak fırsatları değerlendirmesini bilen misafir takım 3 altın puanı cebine koyup İstanbul’a döndü.

Bizim gurubun en ters ve en sürpriz takımı Arnavutköyspor diye yazmıştık. Pazar günü zaman zaman yağmur altında oynanan maçta 1. Dakikada defansımızın hatasında Furkan topu fileler yerine auta gönderince ilk sinyaller gelmişti. Sonra bizim gençler oyunu dengeledi, top çevirdi.

Maçın tam 32. Dakikasında Musa Nizam Arnavutköy defansı arkasına öyle bir pas gönderdi ki rakip defans müdahele edemedi ve top Osman Torun’un önüne düştü, vuruş golle sonuçlanmadı. 37. Dakikada sahada ve sağ kanatta Hüseyin Afkan şov vardı ancak ceza alanı içinden çektiği sert şut Arnavutköy kalecisi Fatih tarafından bloke edildi ve ilk devre 0-0 bitti.

2. yarıda güzel maç oldu. Her iki takım etkili ataklarla birbirlerinin kalesini yokladılar. 60 dakikada Berat düşürüldü. 25 metreden faul atışını misafir takımdan Mert kullandı kaleye gelen topu kalecimiz Furkan’ın sektirdi boşta kalan topa ceza alanı içinde düzgün bir kafa vuruşu yapan Ferhat topu filelere gönderdi ve skor 0-1 oldu.

Şok gol, soğuk havada soğuk duş etkisi yaptı, tabii ki.

Gole reaksiyon vermek lazımdı. Bizim gençler yüklendi. Toplu hücuma çıkıp, toplu defansa dönemeyince İstanbul ekibi sağ kanattan bizim takıma yüklendi ve Furkan 64. Dakikada skoru 0-2 yapan golü kaydetti.

Dedik ya, yediğin gole karşılık vereceksin. Yine yüklendik.

Futbolda ceza alanı içi tam bir mayın tarlasıdır. Maçın 74. Dakikasıydı. 18 içinde Berke, Arnavutköyspor defansından Osman tarafından biçilince Bursa bölgesi hakemi Enver Aydın tereddütsüz, beyaz noktayı gösterdi. Cem Özdemir penaltıdan topu tavana çaktı. 1-2

Tarih tekerrürden ibarettir derler ya. Pozisyonda, tekerrürden ibaret oldu. 60. Dakikada Arnavutköyün kazandığı faul atışına benzer faul atışı kazandık, 85’de. Ancak Abdullah düzgün vuramayınca top çok az bir farkla auta gitti ve gol çabamız sonuçsuz kaldı.

Sonrasında 5 dakika uzatılan maçta başka gol olmadı ve Abdullah Ercan’ın takımı 3 altın puanı alıp evine şen döndü. 1-2 biten maçın özeti şu : (TFF. Profesyonel futbol disiplin kurulu) ve Arnavutköy cezayı fena kesti.

Menemen yenilgisinden sonra, evdeki bu mağlubiyet yakışmadı ve elbette moralleri bozdu. Hele bir de bu hafta sonu (8 NİSAN 2023 CUMARTESİ GÜNÜ ) kritik Şanlurfaspor deplasmanı maçı var ki, bu maçtaki her sonuç, ligin üstünü de, altını da derinden sarsacak niteliktedir. (Sahasında bu sezon Menemenspor ve Afyonspora kaybeden Şanlıurfaspor-Isparta 32 spor maçı ligin tavanına da, tabanına da damga vuracak cinsten çünkü… )

Pembe-Yeşilli gençler cumartesi günü, 11 NİSAN STADINDA son 4 haftada, 4 galibiyet alan Ş. Urfaspor’a bir sürprize imza atıp, rövanşı alır gelirler mi?

Zor amma, imkansız değil. Futbol bu… Haydi başarılar.

Isparta’da işyerine ilginç saldırı Isparta’da işyerine ilginç saldırı

Saygılarımızla.