Mil-Diyanet Sen Isparta İl Başkanı Mustafa Güner, terörist İsrail’in Mescid-i Aksa’da itikafa giren Müslümanlara saldırmasına sert ifadeler kullandı.

Güner, yaptığı basın açıklamasında İsrail'in güçten anlayacağını söyleyerek şu ifadelere yer verdi: ''Orta Doğu'nun gayri meşru çocuğu İsrail, terör devleti olmanın getirdiği barbarlık bilinciyle, her geçen gün Filistinlilere yaşattığı zulmün dozunu artırıyor. Alçak terör devleti, Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa’yı yine savaş alanına çevirdi ve lanetli kavim, barbarlığını bir kez daha gözler önüne serdi. Müslümanların önem verdiği Ramazan ayında Mescid-i Aksa’nın içine gaz bombası atarak, itikafa giren Müslümanlara saldırmak suretiyle onları darp etti, namaz kılmalarına ve dua etmelerine engel oldu, direniş gösteren 400 Müslümanı da esir aldı.

MÜSLÜMANLAR KENDİ BİRLİĞİNİ OLUŞTURMALIDIR

İsrail bütün bunları yaparken, nüfusu 1,5 Milyarı bulan İslam ülkeleri, 9 Milyonluk İsrail’in zulmünü izlemekle yetiniyor ve sadece kınamakla kalıyor. Birleşmiş Milletlerin bir şeyler yapmasını beklemek ve onlardan medet ummak beyhudedir. Çünkü, Birleşmiş Milletler, bugüne kadar İsrail’i korumaktan başka bir işe yaramamıştır. Veto hakkı bulunan beş ülkeden birisi İslam ülkesi değilse, Müslümanların lehine bir karar çıkmayacağını herkes bilmelidir. Müslümanların sözünün geçmediği bir teşkilattan İslam aleminin lehine bir karar çıkmaz ve çıkmayacaktır. O zaman, Müslümanlar kendi birliğini oluşturmalıdır. İslam Birliğini ve İslam Ülkeleri Ortak Askeri Savunma teşkilatını oluşturmalıdır. İslam ülkeleri problemlerini kendi aralarında çözmeli, haçlıların hakemliğine mecbur bırakılmamalıdır.

İSRAİL, ANCAK GÜÇTEN ANLAR

İslam dünyası gafletten uyanmalı, bu zulümleri durdurmak için İsrail’e her türlü imkanı kullanarak mutlaka yaptırım uygulamalıdır. Çünkü terörist İsrail, haktan, hukuktan, konuşmaktan anlamaz. İslam ülkeleri ve sivil toplum kuruluşları İsrail ile olan ilişkilerini yeniden gözden geçirmelidir. Artık fiili icraata geçmek gerekir. İsrail ancak güçten anlar ve onun anladığı dilden konuşacak Müslümanlara ihtiyaç vardır. İsrail’in yıllardır yaptığı zulüm ve işgali hep beraber iyice kınasak ne yazar? Şiddeti artırılmış söylemlerin artık faydası yoktur. Dolayısıyla, Kudüs ve Mescid-i Aksa bilinci olan her Müslümanın, slogandan öte Kudüs ve Mescid-i Aksa için elini taşın altına koyması gerekir.

TAŞLARIN DİLE GELECEĞİ GÜN YAKINDIR

İkinci Elde Otomobil Satışlarında Düşüş Var İkinci Elde Otomobil Satışlarında Düşüş Var

Bugün, terörist İsrail, Müslümanların darmadağın olmasını fırsat bilerek ve bundan cesaret alarak ilk kıblemize saldırmaktadır. Mescid-i Aksa’da Peygamberimizin (s.a.s) izi vardır, Mescid-i Aksa olmazsa olmazımızdır. Tüm dünya ve özellikle Orta doğunun huzurunu bozan terörist İsrail bilmelidir ki; yaptıkları yanına kar kalmayacak, arkasına saklandıkları taşların; “Ey Müslüman! Şu arkamdaki bir Yahudi’dir. Onu öldür” şeklinde dile geleceği günler yakındır. Siyonist İsrail’in, yaptıklarının hesabını vereceği ve akıttığı kanda boğulacağı günler çok yakındır.''