Paris, Türk milletvekilleri ve sivil toplum kuruluşları (STK) temsilcilerini ağırlayarak, burada yaşayan Türklerin karşılaştığı ayrımcılıklara yönelik bir toplantıya ev sahipliği yaptı. Türkiye'nin Paris Başkonsolosluğu'nda gerçekleşen bu önemli buluşmada, STK temsilcileri, Müslüman ve Türk karşıtlığı, ayrımcılık, ibadet ve eğitim alanındaki zorluklar gibi konuları masaya yatırdı. Ayrıca, geçen yıl camilere yazılan Müslüman karşıtı yazılar da toplantıda ele alındı.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Osmaniye Milletvekili Derya Yanık, toplantıda yaptığı konuşmada, burada yaşayan Türk vatandaşlarının yanında olmanın ve onlara destek olmanın Türkiye'nin temel sorumluluklarından birisi olduğunu vurguladı. Yanık, ayrıca, burada yaşayan Türklerin temel insani haklarını korumanın önemine dikkat çekti.

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, Avrupa'da ötekileştirmenin yaşandığına, din ve vicdan özgürlüğü açısından hak ihlallerinin mevcut olduğuna dikkat çekerek, bu sorunların sona ermesini diledi.

Artan Kredi Faizleri İkinci El Otomobil Pazarını Canlandırıyor Artan Kredi Faizleri İkinci El Otomobil Pazarını Canlandırıyor

Toplantıya Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Yunus Demirer, Türkiye'nin Paris Başkonsolosu Serdar Belentepe, İslamofobi ve Irkçılık İnceleme Alt Komisyonu Başkanı AK Parti İstanbul Milletvekili Adem Yıldırım, AK Parti Adıyaman Milletvekili Mustafa Alkayış ve MHP Isparta Milletvekili Hasan Basri Sönmez de katılım gösterdi. Bu önemli buluşmada, yaşanan ayrımcılıkların önüne geçilmesi ve Türk toplumunun haklarının savunulması adına somut adımlar atılması konusunda birlik ve işbirliği vurgusu yapıldı.

Haber Merkezi