Yıllar sonra Half-Life: Alyx oyununun geleceğini açıklayan Valve, Half-Life hayranlarının aklında bir tür şüphe bırakmıştı. Bu şüphenin dayanağı ise oyunun VR (sanal gerçeklik) üzerine inşa edileceği oldu. 12 yıllık aranın ardından gelecek oyunun, sadece VR destekli olması, çoğu oyuncu tarafından eski günlerindeki başarıyı elde edemeyeceği düşüncesini oluşturdu.

zck2020 adlı bir YouTube kullanıcısı tarafından çeşitli görüntülerin birleştirilmesiyle oluşturulan videonun çözünürlük kalitesinin, test oyuncularının kamera ile kaydedilmesi nedeniyle heyecan verici olarak görünmüyor.Oynanış videosunda oyuncuların Alyx Vance karakteriyle yapabilecekleri ve maceralarına kısa bir giriş yapılıyor. Görüntülerden yola çıkacak olursak, Half-Life: Alyx ’te eskiden olduğu gibi headcrab, zombi ve barnacle üçlüsü ile mücadele edeceğini söyleyebiliriz. Valve ’in Index kontrolcüsünün parmak takip özelliğiyle çevredeki nesneler manipüle edilebilecek.

Half-Life 2 tasarısımıyla neredeyse aynı olan oyunun, daha uzun bir oynanış videosunun geleceği de haberler arasında yer alıyor. Life: Alyx, 2020 Mart ayında, bilgisayarlar için SteamVR üzerinden yayınlanacak. HTC Vive, Oculus Rift, Windows Mixed Reality ve Valve Index alanlarından oynanabilecek.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur