5 Haziran Çevre Haftası etkinlikleri ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde devam eden sıfır atık projesi kapsamında Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından “Hepimizin Bir Dünyası Var” konulu panel düzenlendi.

Barida Otel’de gerçekleştirilen panele Vali Aydın Baruş ve Eşi Nagihan Baruş, İl müdürleri, Akademisyenler ve STK temsilcileri katıldı.

Paneldeki konuşmasında israfın önlenmesinde en büyük görevlerden birinin evlerde kadınlara düştüğünü söyleyen Vali Baruş, hayatımızın devamlılığı açısından önemli olan hava, su ve toprağın önemine değinerek, vatandaşları suyu tasarruflu kullanmaya davet etti.

Ardından panel kısmına geçildi. Panelistler, ev ve endüstriyel mutfak atıkları, tekstil atıkları başta olmak üzere geri dönüşümün önemine değinerek katılımcılarla bilgi ve tecrübelerini paylaşarak söyleşi gerçekleştirdiler.

Milletvekili Halıcı Madencilik Faaliyetlerini Gündeme Taşıdı Milletvekili Halıcı Madencilik Faaliyetlerini Gündeme Taşıdı

Panel sonunda Vali Baruş, konuşmacılara plaket takdim etti.

Bunun yanında sanayi alanında çevre duyarlılığı ve sıfır atık konusunda çalışma yapan firma yöneticilerine de ITSO Başkanı Metin Çelik tarafından teşekkür belgesi verildi.                

                

Kaynak: Haber Merkezi