Hali hazırda durgun olan ikinci el otomobil piyasasında yeni bir gelişme daha yaşanacak.

Benzin ve Mazota Yeni Zam Benzin ve Mazota Yeni Zam

1 Kasım tarihi itibariyle otoparklarda bulunan yaklaşık 700 bin aracın ihale usulü satışı gerçekleşecek.

Sektör temsilcileri, bu araçların piyasada yüzde 30'a varan fiyat düşüşleri yaşatacağını belirtirken, yediemin otoparklarında bekleyen araçlar da değerlendirilmiş olacak.

Özellikle son iki yıldır her geçen gün daha da artan ikinci el otomobil fiyatları, son aylarda ciddi düşüş yaşamıştı.

Toplamda ikinci el ilan sitelerde yaklaşık 1 milyon aracın olduğu düşünüldüğünde, 700 bin aracın piyasaya girmesi, büyük bir hareketlilik yaşatacak.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç konuyla ilgili yaptığı açıklamada; "Hacizli araçlar ihale ile satılacak" demişti. Satış sürecinin ise 1 Kasım'da başlayacağını ifade etmişti.

Sektör temsilcileri, 1 Kasım tarihi itibariyle başlayacak satışların piyasada yüzde 30'a varan düşüşlere sebep olacağını iddia ediyor.

Türkiye'deki yediemin otoparklarında 2,2 milyon adet hacizli araç bulunurken, şartlara uyan ve satışı yapılabilecek araç sayısı ise yaklaşık 1 milyon...

Bu bir milyon adetlik rakamın 300 bini 20 yaş üzerinde ve yaşlı durumda. 700 bini ise satılabilir durumda olanlar. Ayrıca bu 700 binlik rakamın 200 bini 5 yaş altında, yani genç araçlar. En düşük ihtimalde 700 bin civarında bir ikinci el aracın piyasaya girmesi bekleniyor

İHALE NASIL OLACAK?

Henüz netleşmemekle birlikte, araçların Uyap e-Satış platformu üzerinden ihale edilmesi bekleniyor.