Öğrencilerin, özellikle yaz aylarında kent ekonomisine büyük katkı sağladığını vurgulayan Baysan, pandemi döneminden sonra bu durumun değiştiğini söyledi.

Isparta 32 Spor Elit B Ligi’ne Yükseldi Isparta 32 Spor Elit B Ligi’ne Yükseldi

"Her yıl 10 bin öğrenci yaz okuluna kalıyordu ve bu öğrenciler sayesinde kent esnafı geçiniyordu," diyen Baysan, pandemi sonrası okullardaki yaz okulları için açılan derslerin azalmasıyla birlikte yaz aylarında Isparta'da öğrenci görmenin hayal olduğunu belirtti. Öğrencilerin Isparta yerine Burdur'a gittiğini söyleyen Baysan, "Isparta öğrenci kenti olma özelliğini artık kaybediyor. Yetkililerin bu duruma bir çözüm bulması gerekiyor," dedi.

Baysan, esnafın ekonomik sıkıntılarla zaten zorlandığını, bir de öğrencilerin farklı kentlere kaptırılması durumunda Isparta'nın gelişemeyeceğini vurguladı. "Öğrenciden otobüsçü, esnaf, herkes kazanıyor. Yetkililerin bu durumu bilmeleri gerekiyor. Bunun için somut çözümler bekliyoruz," şeklinde konuştu.

Döner fiyatları konusunda da açıklamalarda bulunan Baysan, Isparta'da döner fiyatlarının diğer illere göre çok ucuz olduğunu, ancak bazı meslektaşlarının fiyatları daha da düşürdüğünü belirtti. "Bu durumlarda bizler fahiş fiyat uyguluyormuş gibi görünüyoruz, durum kesinlikle böyle değil. Kaliteli tavuk eti kullanıyoruz ve her ay tavuğa zam geliyor," dedi.

Haber/ Ali Rıza Cesur

Editör: Ali Rıza Cesur