Çocukluğumda Dokunduğum Mumdan Etkilendim

Uçar, el sanatlarına olan ilgisini ve mesleğe nasıl adım attığını şu sözlerle anlattı: "Küçük yaştan beri el sanatlarına meraklıydım. Özellikle alçı ve mum işleri beni hep cezbetmiştir. Çocukken mumlara dokunmayı severdim. Bu bende bir çeşit ilgi ve merak oluşturdu. Bir süre sonra bu merakımı mesleğe dönüştürmeye karar verdim. İlk olarak alçıdan kalıp üretmeye başladım. Bu kalıplarla yüzler ve çeşitli objeler yapıyorum." dedi.

HEP KENDİ BAŞIMA ÖĞRENDİM

Mesleğinin ilk sıralarında karşılaştığı zorlukları da paylaşan Uçar, özellikle kalıp yapımı konusunda başlangıçta büyük mücadeleler verdiğini belirtti. "Silikon kalıplar çok pahalı olduğu için ilk etapta büyük bir maliyetle bu kalıpları getirtiyordum. Ancak İstanbul'da gördüm ki, bu işi yapanlar daha seri üretim yapıyorlar ve çok daha ekonomik yöntemler kullanıyorlar.Bunu görünce kendi başıma uğraşarak kendi kalıplarımı oluşturdum. Ardından kendi yeteneğime göre şekil vermeye başladım" dedi. 

Şuan Kendi Atölyemdeyim

Uçar, işinin gelişim sürecini şöyle özetledi: "Başlangıçta sokakta seyyar olarak satış yaparak işe başladım. Ardından kafelerde küçük dükkan açtım. Sonuç olarak şu an kendi atölyemde üretim yapıyorum ve bu işi severek yapıyorum." ifadelerini kullandı.

Uçar, son olarak Isparta'da bu tarz el sanatlarına olan talebin az olduğunu belirtti.

Akeso YAGİ: 70 Kilometreyi Bulan Menziliyle Isparta'da Stoklar Hızla Tükeniyor! Akeso YAGİ: 70 Kilometreyi Bulan Menziliyle Isparta'da Stoklar Hızla Tükeniyor!

Muhabir: Ali Rıza Cesur