Evlerini ve işlerini kaybeden birçok depremzede vatandaş başka illere taşınmak zorunda kaldı. Depremzede vatandaşlara ev sahipliği yapan illerden bir tanesi de Isparta oldu. 

Isparta Valiliği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve AFAD’tan alınan bilgilere göre yaklaşık 15 bin depremzede vatandaşa ev sahipliği yapan Isparta’da, 2053 depremzede KYK yurtlarında kalıyor.
Depremzedelerin barınma, yemek, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlayan üç KYK yurdu içinde Mihri Hatun Öğrenci Yurdu ve Murad Hüdavendigar KYK yurdu bulunuyor.  

ÖNCELİK EĞİTİMİN 

Otomobil Uçuruma Savruldu 2 Yaralı Otomobil Uçuruma Savruldu 2 Yaralı

Isparta Valiliği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, yurt müdürlerinin organizasyonu altında pedagojik ve psikolojik olarak yıpranmış tüm okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liseli toplam 300 öğrenciye, Spor Faaliyetleri Birimi ve Gençlik Merkezi tarafından antrenörler eşliğinde sportif ve kültürel etkinlikler düzenlendiğini belirtti. 


Tüm kamu kurum ve kuruluşları işbirliğinde koordineli bir şekilde çalışmalarını devam ettiren Isparta Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Isparta halkının misafirperverliğinden ve anlayışından çok mutlu olduklarını dile getirdi.