Dönerinden keserek köpeğe veren Işıksal, aynı zamanda su kabını da düzenli olarak yeniliyor. Bu duyarlı davranış, çevredeki diğer esnafların da dikkatini çekti. Zamanla onlar da destek vererek köpeğin beslenmesine katkı sağlamaya başladı.
Köpeğin geçmişte kötü muamele gördüğünü belirten Işıksal, onun güvenini kazanmanın kolay olmadığını ifade etti.
“Bu köpek insanlar tarafından çok dövülmüş, çok korkuyor. Onun bu korkusunu yenmek için çok uğraştık. Artık bize alıştı ama tanımadığı insanlara karşı hâlâ ürkek davranıyor” dedi.
Hayvan sevgisini “koşulsuz sevgi” olarak tanımlayan Işıksal, her gün dönerinden pay ayırdığını belirterek şunları söyledi:
“Ben her gün dönerimden kesip ona ikram ediyorum. Onu ve diğer tüm hayvanları çok seviyorum. Onun bize karşılıksız duyduğu sevgi beni çok duygulandırıyor.”
Hatta pazar günleri iş yeri kapalı olmasına rağmen köpek için dükkânını açtığını dile getiren Işıksal,
“Normalde pazar günleri kapalıyız ama sırf bu köpek için dükkânı açıyorum. Etimi pişirip ona yediriyorum” ifadelerini kullandı.
Isparta’da bir esnafın başlattığı bu iyilik hareketi, hem hayvanlara yönelik farkındalığı artırdı hem de çevredeki diğer esnaflara örnek oldu.




