Sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla beraber birçok yeni saç modeli gençlerin ilgisini çekmeye başladı. Isparta’da birçok genç klasik kesimin aksine artık yeni ve ilginç saç modellerini deniyor.

Birçok müşteri saçının istediği gibi kesilmediğinden şikayet ediyor. Kuaförler ise her saç modelinin her erkeğe yakışmadığını savunuyor.

Isparta’da berberlik yapan Ahmet Borlu, gençlerin internetten gördüğü modelleri beğendiğini belirterek, berberlerin de yeni modelleri takip ederek kendilerini geliştirdiğini belirtti.

En çok tercih edilen saç modelini anlatan Borlu; “Şuan gençlerde tas kafa dediğimiz yanları al üstü kalsın modeli çok fazla tercih ediliyor. Tabi biz herkese bu saç modelini önermiyoruz. Çünkü belirli bir yüz şekiller vardır. Bu yüz şekillerine uyan ve uymayan saç modelleri olduğu için her müşterimize tavsiye etmiyoruz. Şuan gençler arasında saç uzatmak moda oldu. Birçok gence baktığınızda uzun saçı tercih ediyor. Yaş durumuna bağlı olmakla birlikte en çok kısa saç modelleri tercih ediliyor.

Aksu'da Fener Alayı Yürüyüşüyle 19 Mayıs Coşkusu Aksu'da Fener Alayı Yürüyüşüyle 19 Mayıs Coşkusu

Bazı müşteriler internetten görerek yeni saç modellerini bize gösteriyor. Özellikle yaz aylarının gelmesiyle Isparta’daki berberlerde yoğunluk olmaya başladı. Müşterilerimiz yaz aylarında kişisel bakımlarına daha çok dikkat ediyor. Son moda tarzları takip ediyor.

Biz berberlerde müşterilere uygun hizmet vermek amacıyla kendimizi sürekli geliştiriyoruz. Yeni tarzları biz de takip ediyoruz. Yaz ayının gelmesiyle yüz maskesi yaptırma, kaş ve tüy aldırma işlerimiz arttı.

Bir de şuan berberlik bu yeni tarz modellerden dolayı berberler kendilerini geliştirirken, bu mesleğe olan ilgi de arttı. Şuan çırak bulma konusunda sorun yaşamayan nadir esnaflardan biri de berberlerdir” dedi.