Akeso YAGİ: 70 Kilometreyi Bulan Menziliyle Isparta'da Stoklar Hızla Tükeniyor! Akeso YAGİ: 70 Kilometreyi Bulan Menziliyle Isparta'da Stoklar Hızla Tükeniyor!

Kurbanlık hayvanlarla ilgili en büyük merak konusu olan hisse fiyatları, geçen yıla kıyasla önemli bir artış gösteriyor. Geçtiğimiz yıl ortalama en düşük 10 bin TL seviyesinde olan kurban hissesi fiyatları, bu yıl en düşük 20 bin TL'den başlıyor.  büyükbaşta canlı kilogram fiyatı 280 ila 340 TL arasında, küçükbaşta ise 250 ila 300 TL arasında olacak. Bu durumda küçükbaş fiyatı 13 bin ila 20 bin TL arasında, büyükbaşlarda ise hisse fiyatı 20 bin ila 30 bin TL oluyor.  Ancak Kurban Bayramına sayılı günler kala hayvan pazarlarında fiyatların daha da yükseldiği gözlemleniyor.

BAYRAMA YAKLAŞTIKÇA FİYAT ARTIYOR

1 Ay önce 1 yaşını doldurmuş bir koç en düşük 10 bin liradan satılıyor iken, Bayrama 20 gün kala aynı koyunun fiyatı şuanda 15 bini hatta 17 bin lirayı buldu. Büyükbaş hayvanlarda ise en düşük 70 bin liradan başlayan kurbanlık fiyatları 80 bin lira civarında seyrediyor. Vatandaşlar bu duruma itiraz ediyor. 

Fiyat artışı ile ilgili gazetemize açıklama yapan besici  Erdal Ç; "Büyükbaş hayvan almak isteyen vatandaşlar en ucuz olarak cebinden 70 bin lira çıkarması gerekir. 70 Bin liraya satılan büyükbaşlar, bizim tabirimizle "gıcık" diye adlandırdığımız büyükbaşlardır. Bunlar dağlarda yetişen boyları kısa hayvanlardır. Etine dolgun büyükbaş hayvan almak isteyen vatandaşlar için fiyatlar en az 130 bin liradan başlayor. Şuanda Hayvanın yaşına ve ağırlığına göre bu fiyat 200 bin liraya kadar çıkabiliyor. Fİyatların bu denli artması talepden dolayıdır. Talep arttıkça fiyatlar şişiyor. Bir de şuanki et piyasası da durumu etkiliyor" ifadelerini kullandı.

Haber/ Ali Rıza Cesur

Editör: Ali Rıza Cesur