Isparta Valisi Aydın Baruş, 2 Haziranda yapılacak olan LGS'ye ilişkin tüm tedbirlerin alındığın belirterek, Isparta halkını, öğrencilerin dikkatinin dağılmasına yol açacak gürültü ve davranışlardan kaçınmaları konusunda uyardı.

Akeso YAGİ: 70 Kilometreyi Bulan Menziliyle Isparta'da Stoklar Hızla Tükeniyor! Akeso YAGİ: 70 Kilometreyi Bulan Menziliyle Isparta'da Stoklar Hızla Tükeniyor!

Vali Baruş açıklamasında; ''Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav (LGS) Ülkemiz genelinde olduğu gibi İlimizde de 02 Haziran 2024 Pazar günü gerçekleştirilecektir.

Sınavın huzur ve güven içerisinde yapılabilmesi için kamu kurum ve kuruluşlarımız tarafından gerekli tüm tedbirler alınmıştır.

Bu tedbirler kapsamında; 2024 Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınavına (LGS) katılacak olan adaylardan T.C. Kimlik Kartını kaybeden veya yenilemek isteyen adaylara “Geçici Kimlik Belgesi” verilebilmesi amacıyla Isparta Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğü 01 Haziran 2024 Cumartesi günü 09.00-16.00 saatleri arasında, 02 Haziran 2024 Pazar günü 07.30-12.30 saatleri arasında açık tutulacaktır. Geçici Kimlik Belgesi almak isteyen adayların “Sınava Giriş Belgesi” ile 1 adet fotoğrafını yanında getirmeleri gerekmektedir.

Saygıdeğer  Isparta halkının, sınavın devam ettiği saatlerde okullara yakın konutlarda, işyerlerinde, kahvehane ve düğün salonu gibi mekânlar ile sokak ve caddelerde sınava giren öğrencilerin dikkatinin dağılmasına yol açacak gürültü ve davranışlardan kaçınması, araçları ile seyir halinde iken yüksek sesli müzik yayını yapmamaları ve korna çalmamaları büyük önem arz etmektedir.

Bu vesileyle, sınava girecek olan öğrencilerimize zihin açıklığı ve üstün başarılar diliyorum'' ifadelerine yer verd..

Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğü

Adres: Bahçelievler Mahallesi, 3013. Sokak

No: 7 – 9, Merkez/Isparta

Telefon: (0246) 218 32 61

Haber Merkezi

Editör: Özge Çelik