Toprak ve Azatçam ailelerinin mutlu günü Toprak ve Azatçam ailelerinin mutlu günü

Isparta'da nesilden nesile 50 yıldır hurdacılık yapan İlterler Hurdacılık’da 8 yıldır katkı sağlayan hurdacı Ramazan Berk İlter, hurda piyasasının sürekli iniş çıkışlarda olduğunu belirtti. İlter, Isparta'da hurda malzemelerin türlerine göre farklılık gösterdiğini ve bu malzemeler arasında en çok ilgi görenlerin evlerden çıkan demirler ile sanayi atıkları olduğunu vurguladı.

Hurdacılık mesleğinin kuşaktan kuşağa geçtiğini söyleyen İlter, "Aile geleneği olarak 50 yıldır hurdacılık yapıyoruz. Isparta'da bu işi yapan birçok aile var ve bu iş, geçim kaynağı olmuş durumda" dedi.

Hurda fiyatları konusunda da bilgi veren İlter, en yüksek fiyatlı hurdanın bakır olduğunu açıkladı. Bakır hurdasının fiyatının 170 ila 200 lira arasında değiştiğini ifade eden İlter, bu maddeye olan talebin sürekli olduğunu dile getirdi.

İlter, diğer hurda fiyatlarını şu şekilde sıraladı:

Pirinç: 110 ila 120 lira arasında

Çinko: 40 ila 48 lira arasında

Demir: 6 ila 8 lira arasında

Hurda malzemelerin fiyatlarının piyasa koşullarına bağlı olarak değiştiğini ve bu değişikliklerin günlük olarak takip edilmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Ramazan Berk İlter, hurdacılık sektörünün ekonomik dalgalanmalara karşı hassas olduğunu belirtti./Sedat Cican