Isparta'da zorunlu deprem sigortası yaptıran konut sayısı 22.591 olarak kaydedildi. Zorunlu Deprem Sigortası, deprem ve depremden kaynaklanan yangın, infilak, yer kayması ve tsunami gibi risklere karşı sigortalı konut sahiplerine maddi güvence sağlamaktadır. Bu sigorta, ister oturulamaz durumda ister kısmi hasarlı olsun, bina zararını en hızlı şekilde tazmin ederek yaşamın normale dönmesine yardımcı olmaktadır.

6 Şubat Depreminin Ardından Artış Görüldü

Özellikle 6 Şubat depreminin ardından Isparta'da zorunlu deprem sigortalarında belirgin bir artış yaşandı. Ancak, sigortacılara göre bu artış trendi şu anda yavaşlamış durumda. Deprem kuşağında yer alan Isparta'da, sigortanın önemi her geçen gün daha fazla vurgulanıyor.

Isparta'da Deprem Sigortası İstatistikleri

Isparta'da toplam 118.330 konut bulunuyor. Bu konutların 22.591'i zorunlu deprem sigortasına sahip, bu da kentteki sigortalı konut oranının %19,10 olduğunu gösteriyor.

Komşu İl Burdur'daki Durum

Komşu il Burdur'da ise toplam 61.060 konut bulunuyor. Bu konutların 10.584'ü zorunlu deprem sigortasına sahip. Burdur'da sigortalı konut oranı Isparta'ya kıyasla daha az durumda kentteki konutlara göre sigorta yaptırma oranı 17.30 oldu.

Isparta'da Yol Tartışması Kanlı Kavgaya Dönüştü Isparta'da Yol Tartışması Kanlı Kavgaya Dönüştü

Haber/ Ali Rıza Cesur

Editör: Ali Rıza Cesur