Gördüğü sivrisineğin, alışılmış türlerden çok farklı özellikler taşıdığını belirten Ocal, “Sivrisineğin adeta laboratuvarda üretilmiş yeni bir versiyonuydu. Koca kanatları ve delici bir hortumu vardı. Küçücük gövdesiyle inanılmaz derecede kan emiyordu. Emdiği kan ise koyu, yapışkan ve yıkayınca hemen çıkmayan bir bileşiğe dönüşmüştü. Gerçekten çok ürkütücüydü” ifadelerini kullandı.
Ekim ve kasım aylarında bu türden çok fazla gördüğünü belirten Ocal, son zamanlarda görünmediklerini söyledi. Karşılaştığı sineğin Türkiye’ye ait bir tür olmadığını düşündüğünü ifade eden Ocal, vatandaşların dikkatli olması konusunda uyarılarda bulundu.
Ocal’ın paylaşımı sosyal medyada merak ve tedirginlik oluştururken, vatandaşlar bu türle ilgili daha fazla araştırma yapılması gerektiğini dile getirdi.
Muhabir: Necati Üretme




