Isparta, tarihi boyunca herzaman iktidar partilerine destek verdi, bağrından bir çok büyük iş insanı, çok sayıda siyasetçi ve 1 Cumhurbaşkanı çıkardı.

Isparta Cumhuriyet tarihi boyunca hiç gariplik, yoksulluk yaşamayan, gece kondusu olmayan, suç oranı düşük, Anadolu'nun temiz şehirlerinden başı çeken bir şehir.

Isparta Ak Parti iktidarlarında da her zaman iktidara destek çıkan Ak Parti'yi tüm genel seçimlerde açık farkla birinci yapan şehir oldu. Şimdi ise Isparta, Belediyecilik'te de Ak Parti diyor. 

Son 2 seçimde Şükrü Başdeğirmen liderliğinde, Isparta Belediyesi'ni Ak Parti'ye emanet eden, kurulduğu günden bu güne Ak Parti'ye açık ara farkla vekillikler veren Isparta AK Parti iktidarlarında çok sayıda yatırım aldı. Cumhuriyet tarihinin en büyük Yatırımı Otel konforlu Şehir hastanesi,  diş hastanesi, Isparta Uygulamalı bilimler üniversitesi, Toki Projeleri, Öğrenci Yurtları, Isparta'ya yakışan daha güvenli yenilenen okullar ve kamu binaları başlıca olmak üzere çok sayıda irili ufaklı yatırımlar almayı başardık.

Geçtiğimiz dönem Isparta Belediyesininde Ak Parti iktidarıyla buluşması sonrası Başkan Başdeğirmen'nin Ankara ziyaretleriyle şehrimize yine çok büyük eserler kazandırıldı.

Fahiş Fiyat Artışlarına Yeni Tedbirler Fahiş Fiyat Artışlarına Yeni Tedbirler

Ak Parti son 10 yılda hem vekillik hemde Başkanlıkta Ak Parti diyerek, Isparta'yı Ak Parti'nin kalesi yaptı. Hatta son seçimde batıda Ak Partili tek şehir Isparta oldu.

Isparta'nın Ak Parti'den en büyük beklentisi

Evet, Isparta Ak Parti'yi hep destekledi, karşılığında irili ufaklı yatırımlar aldı, geçtiğimiz 10 yıllık süreçte ise malesef vekiller arası savaşlardan dolayı hayatı öneme sahip yolları yaptıramadı.

Isparta Plan Bütçe Komisyonu Başkanlığı TBMM Başkan vekilliği görevlerine kadar yükselttiği büyüklerinden, para'nın su gibi aktığı altın yıllarda malesef beklediği yol yatırımlarını alamadı, mahrum bırakıldı.

Isparta'nın önceliği Dereboğazı ve Konya yolu iken, öncelik Burdur yoluna tanındı, o yolda yarım bırakıldı. Altın yıllarda Isparta malesef öncelikli yollarına yatırım aldırılmadı, Büyük vekilin kendi önceliğine aldırdığı yolu da tamamlayamadan görev süresi bitti.

Yeni Dönem Yeni Vekiller

Ak Parti yeni dönemde Isparta'da yine birinci parti olarak TBMM'ye 2 vekil ve MHP 1 vekil olmak üzere Cumhur ittifakı 3 vekil çıkardı. Şimdilerde Sayın vekiller var güçleriyle yol ihaleleri için çalışıyorlar. Konya ve Dereboğazı yolları için tüm güçleriyle Pres yapan vekiller, maalesef ekonomik açıdan talihsiz bir döneme gelmeninde zorluğuyla karşı karşıyalar.

Ülkemizin Altın yıllarında alınamayan yol yatırımları için şimdilerde vekillerimiz yolları kısım kısım ihaleye çıkartmak için olağanüstü çaba harcıyorlar, kendilerine bu özverileri için teşekkür ediyoruz.

Isparta Halkının En Büyük Beklentisi 

Isparta halkının hükümetten ve Sayın Cumhurbaşkanından şimdi en büyük talebi yol yatırımları. Bu talebin farkında olan Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan son Isparta Mitinginde Dereboğazı yolu'nu en kısa sürede yapacağını bir kez daha müjdeledi. Şimdi sayın vekilleirnde önceliğinde olduğunu bildiğimiz Dereboğazı yolu için 17 km'lik yeni bir etap için ihale haberini almak üzereyiz. 

ERDOĞAN YENİDEN GELECEK..

Yerel seçimlerde Sn Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın beklentisine uygun Oy artıran nadir şehirlerden olan Isparta'ya bir teşekkür ziyareti yapması bekleniyor. 

Isparta'lılar olarak, yıllar önce halkın kazma kürekle başlattığı bu yol hikayesini, sayın Cumhurbaşkanı'nın vereceği müjdeyle mutlu bir finale eriştirmek istiyoruz.

Bugün Isparta'da bir çok insan şu ortak görüşte;

SAYIN CUMHURBAŞKANIM, BİZ ISPARTA'YI AK PARTİ'NİN KALESİ YAPTIK, SİZ DE DEREBOĞAZI YOLUNU ARTIK BİZE MÜJDELEYİN.

Dereboğazı2

Dereboğazı1

Tn Resim 008Tn Resim

Dereboğazı YapılışTn Resim 006Tn Resim 007

Haber32-Ali Rıza Cesur