Isparta'nın eşsiz yemekleri, "Türk Mutfağı Haftası" kapsamında sunuldu.

Alkollü Sürücünün Çarptığı Yaya Öldü Alkollü Sürücünün Çarptığı Yaya Öldü

Isparta Valiliği koordinasyonunda gerçekleştirilen "Türk Mutfağı Haftası" etkinlikleri, Isparta'nın zengin mutfak kültürünü sergilemek amacıyla düzenleniyor. Bu yıl ikincisi kutlanan etkinliklerin teması ise "Sürdürülebilir Türk Mutfağı: Atıksız, Geleneksel, Sağlıklı" olarak belirlendi.

İlimizdeki çeşitli kadın kooperatifleri tarafından yapılan Isparta yöresel yemekleri sunumuyla başlayan açılış töreni, 23 Mayıs 2023 tarihinde Kültür ve Turizm Müdürlüğü Güzel Sanatlar Galerisi'nde gerçekleştirildi. Isparta mutfağı, tarihi birikimi ve çevresel etkileşimleri sayesinde zengin bir lezzet çeşitliliğine sahip.

Türk Mutfağı Haftası'nda ziyaretçilere sunulan yemekler arasında Samsa, Banak, Hamursuz, Kabune Pilavı gibi Isparta'ya özgü ve coğrafi işaret almış lezzetler yer aldı. Bu yöresel yemekler, misafirlerin beğenisine sunularak Isparta mutfağının zenginliği ve çeşitliliği vurgulandı.

51148-240251148-240351148-240451148-240151148-240051148-2399

Isparta'nın önemli bir tarım ve gülyağı üretim merkezi olması da dikkate değer. Özellikle gülyağı üretimiyle ünlü olan ilimizde gül, yüzyıllardır farklı kültürlerde ve mitolojide önemli bir yer tutmuştur. Osmanlı mutfağında da gül, tatlılar ve içecekler başta olmak üzere birçok ürünün hazırlanmasında kullanılmıştır.

Bu etkinlikler kapsamında Isparta'da, gülün yağlılık oranını, rengini ve tadını koruyan bir sıcak yemek olan Gül Çorbası da tanıtıldı. İlk defa bu şekilde bir yemeğin sunulduğu Isparta'da, ISUBU Şarkikaraağaç Turizm MYO öğretim elemanları tarafından hazırlanan Gül Çorbası, misafirlerin beğenisine sunuldu.

"Türk Mutfağı Haftası" etkinlikleri boyunca Isparta'nın yöresel lezzetleriyle devam edecek. Bu etkinlikler, Isparta mutfağının zenginliğini ve çeşitliliğini vurgulayarak yerli ve yabancı ziyaretçilere unutulmaz bir lezzet deneyimi sunmayı hedefliyor.