Isparta Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi, ilimizde ihracatın geliştirilmesine yönelik çalışmalarına devam ediyor. ‘İhracat Atölyesi’ programı kapsamında yapılacak birebir görüşmelerde üretim yapan firmaları ihracata başlatmak veya daha önce ihracatı denemiş fakat süreklilik arz edememiş firmaların başarıya ulaşması sağlanacak. İhracat Atölyesi’ne ilişkin düzenlenen tanıtım toplantısına ITSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çelik, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Dede, Teknoloji Transfer Ofisi ve İhracatı Destekleme Ofisi uzmanları ile firma yetkilileri katıldı.

Toplantıda konuşan ITSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çelik, “Ekonomik gelişmede orta-uzun dönemli hedefler, stratejiler önemlidir, gereklidir; hedefi olmayan, planı programı olmayan firmalar kaybetmeye mahkûmdur. İşin özü rekabetçi olabilmektir. Herhangi bir mal veya hizmet için rekabetçi olduğunuz ölçüde pazarınızı geliştirebiliyorsunuz. Bu durum ihracat pazarlarımız için de geçerlidir. İç Pazarın yavaşladığı bu dönemlerde ihracatı ağırlık vererek öncelikli hedeflerimiz arasına almak firmalarımız için çok önemlidir.

Bu bağlamda hep birlikte çalışarak ortaya çıkardığımız ve umuyorum başarılı bir şekilde üyelerimize hizmet etmek için planladığımız önemli projelerimizden olan ihracat atölyesi eğitimlerini gerçekleştirmekten duyduğumuz mutluluğu belirtmek isterim.

Hafif ticari araç elektrik direğine çarparak bahçeye uçtu Hafif ticari araç elektrik direğine çarparak bahçeye uçtu

Bugün burada bulunan firmalar bizim için kıymetlidir. Amacımız Ticaret Odamız ve Üniversitemizin Teknoloji Transfer Ofisi ile birlikte burada bulunan firmaları ihracata başlatmak veya daha önce ihracatı denemiş ama süreklilik arz edememiş firmalarımızın ihracatta başarıya ulaşmasını sağlamaktır.

Belirlenecek gün ve saatlerde Teknoloji Transfer Ofisi ve Odamızın İhracatı Destekleme ofisi personeli, firmalarınızı yerinde ziyaretler yaparak ihracatın inceliklerini, aşamalarını sizlere göstererek bu firmalarımızın ihracata başlamalarını ve devamlılıklarını sağlamak için çaba göstereceklerdir.

Bu vesileyle Teknoloji Transfer Ofisi ile birlikte başlatmış olduğumuz İhracat Atölyesi Eğitimlerimizin Isparta’mıza ve firmalarımıza hayırlı olmasını diler, projemizden haberdar olamayan, ihracat konusunda bilgi yetersizliği bulunan üyelerimizi, esnaflarımızı hizmetlerden faydalanmak üzere kampüsümüze bekleriz.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından İhracat Atölyesi’nin görev ve sorumlulukları hakkında merak edilen sorular yanıtlandı. Toplantı karşılıklı fikir alışverişinin ardından sona erdi.

Haber Merkezi