Isparta Kadir Boylu Ortaokulu'nda anasınıfı ve 8. sınıf öğrencileri için düzenlenen mezuniyet töreninde büyük bir coşku yaşandı. Anasınıfından mezun olan öğrenciler ilkokul eğitimine başlarken, ortaokuldan mezun olan öğrenciler de liseye geçiş heyecanı yaşadı.

Ailelerin de katıldığı mezuniyet töreni, açık hava etkinlikleriyle adeta bir festival havasında geçti. Sahneye çıkarak diplomalarını alan öğrenciler, tören sonunda büyük bir sevinçle keplerini fırlattı. Öğrencilerin heyecan ve mutluluğunu paylaşan veliler, öğretmenler ve okul yöneticileri törende büyük bir gurur yaşadı. Tören sonrasında müzik eşliğinde doyasıya eğlenen öğrenciler, unutulmaz bir gün geçirdi.

Mezuniyet töreni kapsamında Isparta Bando Band Topluluğu eşliğinde kermes düzenlendi. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Müzik Teknolojileri Bölümü "Pop Grubu Müzik" dinletisi, Hakkı Topal ve orkestrası, Çiğdem Gül ve orkestrası Türk Halk Müziği dinletisi, Sekiz Beş Pop Grubu Müzik dinletisi gibi birçok müzik etkinliği yer aldı. Ayrıca, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Türk Halk Oyunları Bölümü "7 Bölge 7 Dans" etkinliği sahnelendi.

Etkinlikler arasında Cihan Kılavuz ve orkestrası Türk Halk Müziği dinletisi, Ahmet Melih Doğan Anadolu Lisesi Okul Müzik Grubu dinletisi ve Şenol Bıyık ve orkestrası Türk Halk Müziği dinletisi de vardı. Türk Chopper Motosiklet Kulübü gösterisi ise büyük ilgi gördü.

Prof. Akçam Çağrıda Bulundu Lütfen Test Yaptırın Prof. Akçam Çağrıda Bulundu Lütfen Test Yaptırın

San’atölye'de seramik, çini, çömlekçilik ve torna atölyeleri gün boyu faaliyet gösterdi. Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, geleneksel el sanatları atölye çalışmaları (tezhip, minyatür, ebru, hat, deri işleme ve keçecilik) ile etkinliğe katkıda bulundu. Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğrencileri ve Kadir Boylu Ortaokulu öğrencileri tarafından düzenlenen resim sergisi, yüz boyama ve çocuk eğlencesi etkinlikleri de gün boyu devam etti.

Kaynak: Haber Merkezi