Isparta Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Davraz Kayak Merkezi'ni Tanıtmak Amacıyla 2007 Yılında Tanıtım Çalışmaları Yapacak. Kültür ve Turizm İl Müdürü Abdullah Kılıç, 2007'nin Davraz'ı Tanıtım Yılı Olacağını Söyledi.

   Isparta Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Davraz Kayak Merkezi'ni tanıtmak amacıyla 2007 yılında tanıtım çalışmaları yapacak. Kültür ve Turizm İl Müdürü Abdullah Kılıç, 2007'nin Davraz'ı tanıtım yılı olacağını söyledi.

   Kültür ve Turizm İl Müdürü Abdullah Kılıç, Davraz Dağı kış sporları turizm merkezinin yapılan yatırım çalışmalarıyla kendini hızla geliştirdiğini belirtti. Davraz Kayak Merkezi'ni yerli ve yabancı kayak severlere tanıtmak amacıyla 2007 yılında ulusal ve uluslararası turizm fuarlarına katılacaklarını, gezi rehberi, broşür, fotoğraf sergisi ve yarışmalar düzenleyeceklerini söyleyen Kılıç, "Bu tanıtım çalışmalarına ilave olarak yaklaşık 12 metre yüksekliğinde bir totem yaptırılıp, Isparta'nın 3 ayrı giriş noktasına konulacak.

   Bu yerler Isparta-Antalya yol güzergahında Sav Kasabası girişi, Büyük Gökçeli Kavşağı ve Ankara-İstanbul-Isparta yol güzergahında Keçiborlu Organize Sanayi yanı olarak belirlendi. Ayrıca Davraz Kayak Merkezi'ni diğer illerde de tanıtmak amacıyla bilboardlara ve şehir içi ulaşım sağlayan halk otobüslerine reklam verilecek.

   Antalya, İzmir, Denizli, İstanbul ve Ankara illeri başta olmak üzere özellikle Antalya, İzmir, Ankara'da halk otobüslerine otobüs giydirmeleri yapılacak. Bu çalışmalar neticesinde 2007 yılında Davraz Dağı'ndaki turist potansiyelinde bir artış bekliyoruz.

    Bunun yanı sıra Davraz Dağı'nı tüm turizm sektörlerine tanıtmak amacıyla CD ve www.davraz.com web sayfası hazırlanmaktadır. 2007 yılında yapılacak olan bu çalışmalarla sadece Davraz Dağı'nda bulunan tesisler değil, şehir içinde bulunan tesislerin doluluk oranlarında bir artış olmasını bekliyoruz" dedi.

    Davraz Kayak Merkezi'ndeki son yenilikler hakkında da bilgi veren Kılıç, "Davraz Dağı'nda saatte bin kişiyi taşıyabilen bin 211 metre uzunluğundaki telesiyeje ek olarak saatte 800 kişi kapasiteli 936 metre uzunluğunda yeni bir telesiyej daha yapıldı. Yapılan bu telesiyejle Davraz Dağı'ndaki kar sezonunu bir ay daha uzatmayı hedefliyoruz.

    Akdeniz Bölgesi turizm çeşitliliği bakımından zengin bir bölge. Bizler istiyoruz ki nisan ayında Antalya'da denize giren bir kişi, aynı gün Isparta'ya yaklaşık 130 kilometre uzaklıkta olan Davraz Dağı'na gelip kayak yapsın. Yani aynı gün içinde iki mevsimi birarada yaşasın. Antalya ile Isparta arasında hiçbir ulaşım problemi yok" diye konuştu. (İhlas Haber Ajansı)