Isparta’da A.M. isimli vatandaş, kendisini polis olarak tanıtan dolandırıcının ‘adınız bir soruşturmaya karıştı’ yalanına inanarak bankadaki tüm parasını söylenilen hesaba yatırdı. Dolandırıldığını anlayan vatandaş polise başvurarak, parasını kaybetmekten son anda kurtuldu.  

Söz konusu olayla ilgili olarak Isparta Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklama şöyle: “20.02.2024 günü Isparta Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliğine gelerek müracaatta bulunan A.M. isimli şahıs, telefonla arayarak kendisini polis olarak tanıtan ve adınız bir soruşturmaya karıştı bankada bulunan tüm paranı bizim söylediğimiz hesaba yatır, şeklinde bilgi vermesi üzerine, şahsın belirttiği hesaba 582.000 TL parayı yatırdığını, durumdan şüphelenerek dolandırıldığını beyanla şikayetçi olmuştur.

Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince yapılan çalışmalar neticesinde, şahsın yatırdığı para ile ilgili banka ile yapılan görüşmede hesaba bloke konularak şahsın gönderdiği 582.000 TL’nin şüpheli tarafından çekilmesi engellenmiş, şüphelinin hesabındaki 582.000 TL’nin banka tarafından Mağdur A.M.’nin hesabına iadesi sağlanmıştır.

Şüpheli F.D. isimli şahıs, banka görevlileri ve İstanbul Sancaktepe İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlileri ile yapılan koordineli çalışma sonucu 22.02.2024 günü yakalanarak gözaltına alınarak ve adli makamlara sevk edilmiştir.

Halkımızın huzur ve güvenliğini sağlamak, suç işlenmesini önlemek ve suçluların yakalanmasını sağlamak için ekiplerimiz çalışmalarına devam edecektir.

Isparta’da kayıp kedinin sahibi aranıyor Isparta’da kayıp kedinin sahibi aranıyor

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Siz Vatandaşlarımızı Telefonla Arayarak Kendilerini

Polis, Asker Veya Savcı Olarak Tanıtıp

“ADINIZ FETÖ/PDY vb. TERÖR ÖRGÜTÜ SORUŞTURMASINA KARIŞTI” Diyerek Sizden Para Altın İsteyin Şahıslara İnanmayın.

Böyle Bir Durumda Hemen 112 ACİL ÇAĞRI MERKEZİ’ni Arayın".

Haber Merkezi