CHP Belediye Meclis Üyesi Hasan Büyükçam, Belediye Meclisi Mart ayı oturumlarının sonuncusunda Isparta Oteli civarındaki esnafın Otel Isparta’nın yıkılacak olması nedeniyle tadilat yapamadığını belirterek otelin ne zaman yıkılacağını sordu. Bu soruya yanıt veren Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, ancak inşaat başladıktan sonra o tarihin öngörülebileceğini ve ruhsatlandırılabilineceğini söyledi.

Burada büyük bir meydan projesinden bahsettiklerini aktaran Başkan Başdeğirmen “Burayı Çevre Bakanlığını yapacak. Bakanlık tarafından gönderilmiş olan ekipler tarafından şu anda metrelenme, oturulan dükkanların kaç metre olduğu, sahipli mi, kiralı mı, yeni yapılacak yerde kaç metreye ihtiyaç var, bunların tespitiyle ilgili bir çalışma yapılıyor. Projeyi de Bakanlık hazırlıyor. Bu çalışma haritasından sonra burada nasıl bir inşaat yapılacak bakacağız. Önce Belediye binası, daha sonra Kafeler caddesi, Belediye İşhanı, Otel Isparta, Kültür Sitesi, Kültür Sineması’nı içine alan Kent Meydanı Çevre Düzenlemesi’ni tek proje halinde bakanlık hazırlıyor. Burada Otel Isparta yıkılmadan önce Kültür Sitesi esnafını ve Belediye İşhanı esnafını Otel Isparta'ya taşıyacağız. Kültür Sitesi’nin yüzde yetmişi Belediyeye ait, yüzde otuzu mülk sahiplerine ait. Belediye İşhanının yüzde otuzu bize ait, yüzde yetmişi vatandaştan ait. Biz kendi kiracılarımızdan feragat ediyoruz. Mal sahiplerini de inşaat bitinceye kadar Otel Isparta’ya taşıyacağız. Sistem bu şekilde yürüyecek.

Isparta’da Hava Durumu: Gündüz Ilık, Gece Soğuk Isparta’da Hava Durumu: Gündüz Ilık, Gece Soğuk

Belediye Binası yıkılarak yeni bina Merkez Isparta içinde olacak. Belediyenin ve buradaki işletmelerin taşınmasından sonra burası yıkılarak altı otopark üzerinde tek katlı iş yeri olarak çalıştırılacak. Bunlar bu şekilde planlanan çalışmalar Ama biz burada daha inşaat ruhsatına olmadan, zaman söyleyemeyiz. Bizim dönemimizin içinde bunu bitirmek istiyoruz. Önümüzde dört yıl var. Ama bir buçuk yıl hiçbir şey yapılamaz zaten. Otel Isparta hemen yıkılmaz. Otel Isparta Temmuz'da boşalıyor. O binayı esnafımızın inşaatları bitinceye kadar kullanma alanı olarak organize edeceğiz. İçerde bölmelere ayırıp ticaretin devamını sağlayacağız. Biliyorsunuz Üzüm Çarşısı 41, ahşaptan iş yeri yaptık. Ve onları üç ay, dört ay, beş ay hangi süre içinde taşıyabiliyorsak orada muhafaza ettik ve işyerleri tamamlandıktan sonra da yerlerine geçtiler. Yani bizim amacımız burada esnafı mağdur etmeden, sıkıntıya sokmadan hiçbir sıkıntı yaşamadan o inşaatların bitmesini sağlamak. Yani öyle kolay bir proje değil. Isparta gibi bir şehirde bu kadar büyük bir projeyi bir anda yapamazsınız. Bunu kademeli olarak yapmak gerek. Devletimizin desteği, bakanımızın desteği olmasa biz bu işe giremeyiz.

Kaynak: Haber Merkezi