Ziyaret, KKTC ile Isparta arasındaki ticari ilişkilerin güçlenmesi ve işbirliğinin artırılması amacıyla büyük önem taşıyor. Ocak 2024'te gerçekleşen Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çelik'in öncülüğündeki heyet, KKTC'ye çeşitli ziyaretlerde bulunmuş ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi için potansiyel adımları ele almıştı. Bu ziyaret sırasında KKTC Cumhurbaşkanı, Haziran ayında yapılacak olan gül bahçesi gezisine davet edilmiş ve bu davete olumlu yanıt vermişti.

ITSO Başkanı Metin Çelik KKTC Cumhurbaşkanı'nın ziyaretinin, Isparta'nın tanıtımına önemli bir katkı sağlayacağını ve ticari ilişkilerin daha da gelişmesine olanak tanıyacağını belirtti.

Başkan Çelik, “Isparta Ticaret ve Sanayi Odası olarak, önemli bir ziyarete ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu yıl Ocak ayında gerçekleştirdiğimiz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ziyaretimiz, karşılıklı iş birliğimizin ve ilişkilerimizin daha da güçlenmesi için bir başlangıç noktası oldu. Bizlere iade-i ziyarette bulunacak olan Cumhurbaşkanımız Sayın Ersin Tatar’ı Isparta’mızda ağırlamaktan büyük memnuniyet duyacağımızı belirtmek isterim. Aynı zamanda Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkan yardımcısı Sayın Ramazan Gündoğdu’yu da ilimizde misafir edeceğiz. Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Sayın Turgay Deniz ve Başkan Yardımcısı Sayın Ramazan Gündoğdu’ya da ilgilerinden dolayı teşekkür ederim.” dedi.

Ziyaretin iş dünyası adına da yeni işbirliği ve fırsatların ortaya çıkmasına olanak sağlayacağını belirten Başkan Çelik, “Cumhurbaşkanının Isparta ziyareti, sadece ticari ilişkilerimizi güçlendirmekle kalmayacak, aynı zamanda Isparta'nın eşsiz doğal güzelliklerini ve ekonomik potansiyelini geniş kitlelere tanıtmak için büyük bir fırsat olacaktır. Bu ziyaret iş dünyamızı bir araya getirerek, yeni iş birliklerinin ve fırsatların ortaya çıkmasına olanak sağlayacaktır. Isparta Ticaret ve Sanayi Odamıza iade-i ziyarette bulunacak olan Kıbrıs Cumhurbaşkanı ve heyetinin programını Odamız adına hazırlayan ITSO Meclis Başkanvekilimiz Arif Ünal ve 16. Grup Komite Başkanımız Müjgan Cingöz’e teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Başkan Kodal'dan MHP Genel Merkezi'ne Ziyaret Başkan Kodal'dan MHP Genel Merkezi'ne Ziyaret

ISPARTA GEZİSİ GÜL BAHÇELERİNDE BAŞLAYACAK

Ziyaret programı oldukça yoğun ve çeşitli etkinlikleri içeriyor. “Bu ziyaretin, Isparta ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasındaki dostane ilişkilerin daha da güçlenmesine ve iş birliğinin artmasına katkı sağlayacağına inanıyoruz.” diyen Başkan Çelik, programa ilişkin şu bilgileri verdi; “Cumhurbaşkanımız Sayın Ersin Tatar ve beraberindeki heyet, 13 Haziran Perşembe günü gül bahçesi ve gül yağı tesislerini ziyaret edecek, Süleyman Demirel Üniversitesi'nde Fahri Doktora Programı'na katılacak ve Isparta Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret edeceklerdir. Ardından Süleyman Demirel Külliyesi, Isparta Valiliği, Isparta Belediyesi ve esnaf ziyaretleri gerçekleştirilecektir. Programın sonunda ise Süleyman Demirel Üniversitesi mezuniyet törenine katılacaklardır.

Kaynak: Haber Merkezi