6 bin 534 hektarlık genişliğiyle orman ekosistemini tanıma fırsatı sunan bu milli park, sonbaharda doğanın büyüleyici renk cümbüşüne ev sahipliği yapıyor.

Sonbaharın gelmesiyle birlikte, Kovada Gölü Milli Parkı içindeki ağaçlar yapraklarını sarıdan kıza dönüştürerek muhteşem bir manzara oluşturuyor. Bu eşsiz doğa harikası, sessizlik ve huzur arayanlar için ideal bir kaçış noktasıdır.

Kovada Gölü Milli Parkı, farklı ekosistemleri bir araya getirerek benzersiz bir flora ve yaban hayatı çeşitliliği sunar. Sedirlerden Toros göknarlarına, çitlenbiklerden akçakesmelere ve 9 metre 80 cm genişliğindeki koruma altındaki doğu çınarı anıt ağacına kadar birçok farklı ağaç türüne ev sahipliği yapar. Ayrıca, 167 farklı kuş türünü barındırarak kuş gözlemcileri için mükemmel bir yerdir.

Ziyaretçiler, parktaki yürüyüş yolları, piknik alanları ve ahşap iskeleler sayesinde doğanın tadını çıkarabilirler. Park girişinde bulunan kafeterya ve ziyaretçi tanıtım merkezi, gezginlere detaylı bilgiler sunar ve ilginç sergilere ev sahipliği yapar.

Servetini Tefecilere Kaptırdı İntihar Etti Servetini Tefecilere Kaptırdı İntihar Etti

Haber/ Nadir Öngören